De Kop van Noord-Holland een krimpregio? De laatste jaren was deze regio juist aan het groeien. Tot corona kwam

Datum:
 • zondag 19 juli 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER
  Dat waren we niet meer gewend: de groei is er uit in de Noordkop.


  19-7-2020
  Sinds maart zit het bevolkingsaantal van de gemeenten Den Helder, Schagen, Hollands Kroon en Texel weer in de rode cijfers, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Overigens mag het nauwelijks een naam hebben: in drie maanden tijd 0,1 procent achteruitgang, gemeten over de hele regio. Maar wel opvallend omdat de regio de laatste jaren per saldo in de lift zat. De verschillen tussen de vier Noordkopgemeeten mogen daarbij geen naam hebben. Ook de rest van Noord-Holland bleef nu opeens vrijwel gelijk.

  Treurig

  Een treurige en verklaarbare statistiek is dat in de coronaperiode het aantal overledenen relatief hoog was. Gemiddeld enkele tientallen mensen meer dan gebruikelijk in die tijd van het jaar.
  Het grootste verschil komt echter doordat veel mensen die verhuizing toch maar even hebben uitgesteld. Het aantal mensen dat maandelijks naar de Noordkop verhuist zakte van zo’n zevenhonderd naar vijfhonderd per maand. Ook het aantal vertrekkende inwoners daalde, maar minder en die groep was ook iets kleiner (om en nabij van zeshonderd naar vijfhonderd per maand).
  Na een periode van krimp is het inwoneraantal van de Noordkop de laatste jaren aan het stijgen. Onder meer onder druk van de overspannen woningmarkt in zuidelijker delen van de provincie trekken meer mensen naar hier.
  Het hoogtepunt werd eind februari gemeten op 164. 857 inwoners. Per 1 juni was dat 164.706.
  Ter vergelijk: dat is altijd nog meer dan 1.300 inwoners hoger dan twee jaar eerder op dezelfde datum.

  1 reacties :

  Dekker zei

  Degenen met kinderen en of kleinkinderen die de communistische praatjes van Rutte, Van Dissel en Hugo de Jonge geloven en krampachtig hun bevelen blijven opvolgen moeten eens bij zichzelf te rade gaan. Wat is er aan de hand? We worden dag in dag uit bedolven onder slechte berichten en wat is er allemaal van waar? We weten inmiddels dat de hoofdredacteur van de Volkskrant heeft verklaard(in interview)dat de media hebben afgesproken om als 1 blok achter de maatregelen van deze regering te staan. Normaal gesproken mag je een kritische noot verwachten van onze zogenaamd onafhankelijke journalisten maar niets van dat alles, ze zijn al jaren niet onafhankelijk meer, ook al omdat de Nederlandse Media in bezit zijn van 2 extreem linkse Belgische miljardairs(nog met ruim €500.000.000 gesubsidieerd ook door de Belgische Regering https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/08/29/honderden-miljoenen-voor-krantenbedrijven-de-subsidie-waar-niemand-over-spreekt/).
  Inmiddels is bekend dat in Zweden het percentage Corona doden ongeveer gelijk ligt met dat van Nederland, met dat verschil dat Zweden zo goed als normaal heeft door geleefd en de economische schade veel minder is als in de overige EU landen. Er zijn daar minder als 70 doden te betreuren van beneden de 60 jaar en dat verschilt niet veel met de getallen in Nederland. Zo lang mensen zich bang laten maken en de bevelen blijven opvolgen van Rutte & Co zal de economie steeds verder krimpen en wie zijn dan het kind van de rekening? Juist onze kinderen en kleinkinderen die massaal ontslagen en in armoe gestort zullen worden.
  Mensen van 60/70jaar of ouder hebben normaal gesproken een mooi leven gehad, dus waarom zo egoïstisch gehandeld? Natuurlijk is een vroege dood niet te prefereren, maar het welzijn van kinderen en kleinkinderen is ook heel veel waard, meer dan nog een paar jaar leven in angst en onder dwang van het communisme van de EU en Rutte. Ondergetekende heeft 1 zoon, is 75 en heeft een mooi leven (gehad) maar we moeten wel wat over hebben voor onze kinderen en stoppen met dat hysterische gedoe, want dan kunnen we bij iedere griep het land wel op slot gooien. 2 Jaar geleden vielen er tijdens de griepperiode 10.000 doden in Nederland en toen hoorde je niemand, dus er zit veel meer achter als we denken te weten.(o.a. verplicht vaccineren)

  Een reactie posten