Protestactie tegen ’anderhalvemeteronzin’ bij ingang van Alkmaarse rechtbank.

Datum:
 • donderdag 25 juni 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • Alkmaar - ’Hoe lang laten we de wereld nog op zijn kop staan? Dit is toch niet meer uit te houden’

  Mrtijn Gijsbertsen 25-6-2020


  Een dame staat ondersteboven in een yogabankje bij de entree van de rechtbank in Alkmaar. ’Stop, stop stop, alles op zijn kop. Iedereen doet mee, zegt toch eindelijk nee!’, zingt ze.
  De dame blijkt Madeleine Suidman (54), kunstenares uit Alkmaar. Haar actie is een steunbetuiging aan Willem Engel, een geestverwant die deze donderdag een kort geding in Den Haag heeft aangespannen tegen de staat. Zijn doel: een stokje steken voor de spoedwet in verband met corona.

  Viruswaanzin

  ’Vrijheid is een groot goed, die willen wij behouden. Viruswaanzin’, staat met stift op een kartonnetje dat aan Suidman is vastgeklemd.
  ,,Hoe lang laten we de wereld nog op zijn kop staan?’’, vraagt zij zich hardop af. ,,Dit is toch niet meer uit te houden. Ik mag haar niet aanraken, want dan krijg ik 435 euro boete’’, wijst ze naar een sympathisant. ,,Maar vanavond mag ik wel naast haar kruipen. Het is waanzin. We moeten stoppen met die anderhalvemeteronzin.’’

  Petitie

  Suidman en Engel staan niet alleen. Bijna een half miljoen Nederlanders hebben inmiddels een petitie met een gelijke strekking getekend. In Alkmaar, waar zij actie voert omdat er niet te veel mensen naar Den Haag mochten komen, liggen enkele bossen bloemen naast een yucca vol hartjes.

  Clownsneus

  ,,Die bloemen zijn gebracht door mensen die het met onze boodschap eens zijn’’, vertelt Suidman. Ze heeft een rode clownsneus opgezet. ,,Want het is een clowneske situatie.’’ En daar gaat ze weer, ondersteboven het yogabankje in. ,,Dat heb ik speciaal voor dit doel gekocht. Ik kon het direct.’’
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten