Klimaathoax en Urgenda – Rutte3 zal zich verzetten

Datum:
 • maandag 15 juni 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • `Wie het zwaard hanteert zal door het zwaard vergaan`

  15-6-2020

  Klimaathoax en Urgenda – Rutte3 zal zich verzetten

  Einde klimaathoax0
  Dat de Klimaathoax door de biomassa-waanzin wordt verergerd is de schuld van pressiegroepje Urgenda. Want waarom de klungels van Rutte3 zich verzetten zullen tegen beter beleid zal ik u uitleggen.
  `Wie het zwaard hanteert zal door het zwaard vergaan` Kwam dat niet uit de Bijbel? Van toepassing is het zeker, nu de Urgenda-voorzitter haar ongenoegen heeft uitgesproken over de manier waarop het kabinet uitwerkt waar zij het zelf toe gedwongen heeft. Want de biomassapolitiek is een rechtstreeks gevolg van dezelfde bureaucratie als waarmee Urgenda het kabinet dwong tot een onzinnige set milieumaatregelen klimaatwaanzin.
  Het eind van het liedje wordt dat het kabinet leert zorgvuldiger te liegen.
  Gaat Rutte hier echt iets mee doen? Onmogelijk! En dat is de schuld van Urgenda zelf. Hoe dat werkt besprak ik vorige week al naar aanleiding van het biomassa-gereutel van minister Wiebes, maar een kleine reprise kan nooit kwaad. U kon onder andere lezen hoe Wiebes zijn zaakje verdedigt:
  ..klimaatopgave willen halen, hebben we biomassa voorlopig nodig”, zei hij in de Tweede Kamer.
  Gaat dit beleid iets betekenen voor klimaat of zelfs maar het milieu? Het enige dat hier gebeurt is dat er een bureaucratisch vastgesteld doel moet worden gehaald, waarmee de minister en passant impliciet erkent dat dat doel al behoorlijk idioot was. Ook gezien de strapatsen die nodig zijn ze te halen. Vertaling;
  We hebben onszelf onrealiseerbare doelen gesteld, en om die te halen moeten we onzinnige dingen doen. Maar het moet van het Urgenda-arrest.
  Dit is heel nauwkeurig het probleem waardoor het mis ging, en dat ziet u in de context van het nu vertaald. Zelfs mevrouw Minnesma is daar nu achter. Maar, zal ze mogelijk beweren: dat wilden zij heel anders zien uitgewerkt! Dan moet je niet via achterdeurtjes een heel land willen dwingen tot je eigen fantasieën, maar moeten concurreren met het FvD. Juridisch kun je alleen bureaucratische regeltjes afdwingen, wie wil beslissen zal het pluche moeten zien te bereiken. Dat kan via verkiezingen of middels een staatsgreep, niet via de rechter. Begrepen heeft mevrouw Minnesma dat nog steeds niet:
  Het kabinet moet stoppen met investeren in biomassacentrales en de gaskraan weer openzetten, vindt Urgenda-directeur Marjan Minnesma. Ze reageert op minister Wiebes, die eerder deze week niet wilde toezeggen dat er geen subsidie meer gaat naar de bouw van nieuwe biomassacentrales.
  “Je kan beter aardgas gebruiken en bomen planten, dan biomassa gebruiken en bomen planten”, zei Minnesma van de duurzaamheidsorganisatie Urgenda vanavond in het NPO Radio 1 programma Dit is de Dag. Aardgas levert volgens haar de helft van de uitstoot op vergeleken met biomassa.
  Tsja, maar het kabinet heeft nu eenmaal anders beslist, Minnesma. Op jullie heel nadrukkelijke instigatie. En nu luisteren ze niet – het zou me ook verbazen als ze er op zouden reageren.
  Ergste van alles is natuurlijk dat Rutte3 niet kàn wijken voor het gejengel van Minnesma cs. Dat de regering min of meer liet gebeuren dat dit pad werd geopend (als de Urgenda-uitspraak hen echt onwelgevallig was was er juridisch wel iets aan te doen geweest, leert de praktijk in Nederland).
  Maar de regering heeft Urgenda eerder haar zin gegeven door te suggereren dat ze niet anders kon dan Urgenda gehoorzamen. Zoiets kan geen twee keer kort achtereen. Het gevolg zou zijn dat iedereen Rutte3 nog harder uitlacht dan nu al gebeurt. Maar de huidige aantallen lachers zijn relatief beperkt, en vooral te vinden in groepen die de premier toch al een sukkel met een korte achternaam vonden.
  Als de regering nu publiekelijk nota zou nemen van het gedreutel en delibereren van mevrouw Minnesma en haar stichting, dan wekt zij ook bij het grote publiek de indruk dat niet Rutte3 regeert, maar Minnesma1. Met de verkiezingen van NL2021 in aantocht zal het Rutte3 daarom onmogelijk blijken een koerswijziging van 180° uit te voeren zonder grote electorale schade in maart. Wat D66 en CU ook roepen te willen (hadden ze dat niet eerder kunnen bedenken? Samen met GL is het ook hun fout). Ook al prevelt minister Wiebes in Europees verband al een iets ander liedje:
  De Europese Commissie moet meer aandacht hebben voor waterstof, vindt minister Wiebes. Hij denkt dat de grootschalige opwekking en het grootschalige gebruik van waterstof nodig zijn om de klimaatdoelen in 2050 te halen. Daarom doet hij vandaag samen met Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg, Oostenrijk en niet EU-lid Zwitserland een klemmend beroep op de EU om waterstof een grotere rol te geven.
  Mevrouw Minnesma zal nu op de blaren moeten zitten die gratis verkrijgbaar zijn in eigen kring. Men zal haar daar het vuur na aan de schenen leggen. Want Urgenda is in ultimo de ware schuldige van het verbranden van zoveel onschuldig groen in ons land de laatste jaren. Zoals bijna altijd met idioten als Minnesma weet je waar het begint, en kunt vervolgens niets anders dan bidden voor de goede afloop.
  Veren Of Lood

  1 reacties :

  Dekker zei

  Zo langzamerhand begint het besef door te dringen bij veel mensen dat houtstook niet de oplossing is voor het terugdringen van CO2. Veel wat intelligentere mensen wisten dat al een tijdje maar beter laat dan nooit zullen we maar denken. Wat uitermate shockerend is is dat onze zogenaamde volksvertegenwoordigers, op die van FvD en de PVV na, gewoon meegingen in de leugens van dit kabinet. Je zou denken dat een volksvertegenwoordiger beschikt over een gezond verstand, maar dat blijkt bij dat zooitje van VVD, CDA, CU, D'66, GL, SGP en de rest, minus FvD en PVV dus niet zo te zijn. Het blijken dombo's van de bovenste plank of en dat kan natuurlijk ook, ze profiteren mee van de miljarden subsidies die Rutte rondstrooit.

  Een reactie posten