Hoezo is agrarische grond onrendabel als er aardappelen worden geteeld? Raadsvragen over perceel bij Winkel waar zonnepanelen moeten komen

Datum:
 • maandag 29 juni 2020
 • in
 • Categorie: , , , , ,
 • HOLLANDS KROON - WINKEL
  Hoe onrendabel is agrarische grond als er aardappelen op worden gepoot?


  Winnie van Galen 29-6-2020
  Het gaat om een perceel aan de Groetpolderweg in Winkel waar een zonnepark van 18 hectare komt. Burgemeester en wethouders van Hollands Kroon hebben hiervoor een omgevingsvergunning verleend mede op basis van het onrendabele karakter van de grond. Zowel de VVD-fractie als de Seniorenpartij (SHK) in Hollands Kroon willen het rapport zien waarop het oordeel ’onrendabel’ is gestoeld.
  In een eerdere instantie stelden ChristenUnie en Anders! al vragen over dit onderwerp aan het college van burgemeester en wethouders. Verder verwijzen VVD en SHK naar een besluit uit maart 2015. Het college gaf toen aan de gemeenteraad actief te informeren wanneer ze grond zou aanwijzen voor een zonnepark, aldus beide partijen. Ze vragen het college onder meer waarom dit niet is gebeurd en ook niet later in het traject eerder dit jaar. De vergunningverlening van de aanleg van het Zonnepark aan de Groetpolderweg is definitief. Hiervoor is vorig jaar goedkeuring verleend en bezwaar is er toen niet gemaakt, aldus het college in antwoord op ChristenUnie en Anders!.
  Het onderzoeksrapport over onrendabele gronden is opgesteld door de Agrarische Beoordelingscommissie (ABC). Bij de discussie over het Zonnepark aan de Zwinweg/Amsteldijk, aangevraagd door het Noorse bedrijf Statkraft, zou de factor onrendabele agrarische grond eveneens een rol spelen, aldus VVD en SHK.
  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Anoniem zei

  Dit geld inderdaad ook voor de zwinweg. En geen bezwaar omdat het dichtstbijzijnde huis te koop staat en in de andere arbeidsmigranten wonen. Dus geen tegen gas. En dan zegt de gemeente alsnog dat je geen belanghebbende bent.

  Een reactie posten