Den Helder wil detailhandel en horeca steunen. Half miljoen euro beschikbaar. ’Faillissementen voorkomen’

Datum:
 • maandag 1 juni 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • B en W van Den Helder willen ondernemers in de detailhandel en horeca helpen met een half miljoen euro. Het geld is bedoeld om faillissementen door corona te voorkomen.  De gemeenteraad besluit dinsdag 2 juni over het voorstel. De 500.000 euro moet komen uit het gemeentelijk steunfonds van twee miljoen euro. De raad heeft dit fonds vorige maand ingesteld voor getroffen ondernemers.
  De vijf ton is ter verlichting van de huisvestingslasten voor specifiek de sectoren detailhandel en horeca. Om zaken te redden denken B en W aan een vergoeding tot eenderde deel van deze lasten. Opzet is dat de verhuurder en huurder ook elk eenderde van de huurkosten voor hun rekening nemen.

  800 euro per maand

  Het maximum van de gemeentelijke bijdrage per ondernemer is 800 euro per maand, zo is het voorstel. Voor half maart, april en mei komt dit op tweeduizend euro. De steun aan detailhandel en horeca is gericht op een periode van 2,5 maand, vanaf het uitbreken van de coronacrisis.
  Met de bijdrage hoopt het college van b en w te voorkomen dat ’teveel ondernemers failliet gaan’. Sluiting veroorzaakt extra leegstand.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten