De euro wordt misbruikt voor de politieke unie:

Datum:
 • donderdag 4 juni 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Gaat Europa de kant op van de Sovjet-Unie?


  De euro wordt misbruikt voor de politieke unie: Ramon Bril en Sander Boon

  Gaat Europa de kant op van de Sovjet-Unie? De euro wordt gebruikt om een politieke unie via de monetaire achterdeur te bereiken. De middenklasse profiteert niet, heeft niets meer te zeggen en verarmt. Het financieel systeem groeit en de werkelijke economie stikt onder de druk van leningen en bedrijven die niet meer willen investeren in de toekomst.
  Omdat de waarde van staatsleningen van de verschillende EU-landen sinds 2010 instabiliteit vertoont, werkt de de ECB al tijden naar eurobonds toe. De economisch minder sterke landen worden dan gedragen in haar leencapaciteit door de sterkere. Het Duitse Constitutioneel Hof doorziet dat er iets niet helemaal klopt en eist verklaring van het ECB, die ons voorhoudt staatsleningen te kopen om de inflatie te willen laten stijgen.
  Staatsleningen als financieel onderpand van kredietverlening in het bancair en financieel systeem geeft perverse prikkels. Het leidt tot steeds hogere schulden, een grote staatsbureaucratie, een te grote financiële sector, een verarmende middenklasse en een uitholling van de democratie.
  Sander Boon, in gesprek met Ramon Bril, legt uit waarom en hoe.


  0 reacties :

  Een reactie posten