Wethouder Hollands Kroon: ’Voor eind van het jaar plan voor nieuw regionaal asiel’

Datum:
  • dinsdag 26 mei 2020
  • in
  • Categorie: ,
  • In augustus willen de betrokken gemeenten met een plan komen voor een nieuw asiel. De dierenopvang moet voor 31 december 2021 klaar zijn, omdat er anders geen zwerfdieren meer kunnen worden opgevangen.



    De gemeenten Hollands Kroon, Schagen, Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard en Langedijk hebben op 19 mei het startsein gegeven om tot een nieuwe dierenopvang in het gebied te komen. Dat is nodig omdat de gemeenten anders per 1 januari 2022 hun wettelijke taak wat betreft de opvang van zwerfdieren niet meer na kunnen komen.
    De dierenopvang Tuitjenhorn en de Dierenbescherming hebben namelijk aangegeven dat hun asielen in Tuitjenhorn en Alkmaar niet langer voldoen aan de regelgeving en daarom gaan sluiten. Wel hebben beide organisaties aangegeven in een nieuw asiel de opvang te willen blijven uitvoeren. ,,Daarom willen we in augustus een plek hebben waar dat nieuwe, centrale asiel voor de regio gevestigd kan worden. Voor het eind van het jaar moet er dan een besluit worden genomen over het plan’’, zegt wethouder Mary van Gent van Hollands Kroon.
    Noordhollands Dagblad

    2 reacties :

    Anoniem zei

    Eindelijk weer eens goed nieuws van de Gemeente, nu de uitvoering nog.

    Anoniem zei

    Idd en ik weet nog wel een plek.

    Een reactie posten