Noord-Holland blijkt koploper in aanvragen ’coronakrediet’: 415 van de 1267 ondernemers komt uit provincie

Datum:
 • donderdag 14 mei 2020
 • in
 • Categorie:
 • Noord-Holland blijkt veruit koploper in Nederland bij het aanvragen van corona-overbruggingsleningen door innovatieve ondernemers en mbk’ers zonder bankkrediet.  Bijna een derde van de tot dusverre aangemelde bedrijven (415 van de 1267) komt uit deze provincie. Verreweg de meeste aanvragers zijn gevestigd in de metropoolregio Amsterdam.

  462 miljoen

  De regeling is begin mei door de rijksoverheid opengesteld. Waar het kabinet in eerste instantie 100 miljoen euro voor deze noodkredieten heeft uitgetrokken, is intussen voor 462 miljoen aan financiële steun door starters, groeiende en vernieuwende mkb’ers gevraagd. Dat komt neer op gemiddeld 365.000 euro per onderneming.

  Uitsluitsel

  De bedrijven die hebben aangeklopt, zijn samen goed voor 14.500 voltijdsbanen aan werkgelegenheid. Zij kunnen coronaleningen tegen gunstige voorwaarden krijgen vanaf 50.000 euro tot twee miljoen euro. Binnen drie weken krijgen ondernemers uitsluitsel.
  De overbruggingsleningen zijn bedoeld voor innovatieve bedrijven en mbk’ers zonder bankkrediet, die financieel door de coronacrisis worden getroffen en/of in problemen zijn geraakt.
  Noordhollands Dasgblad

  0 reacties :

  Een reactie posten