Hoe krijgt Helders stadsbestuur het vertrouwen van de bevolking terug? Dat moeten B en W onderzoeken, vinden vier raadsfracties

Datum:
 • zondag 31 mei 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER

  Hoe kan het gemeentebestuur weer het vertrouwen krijgen van de bevolking? Dat moet het college van b en w onderzoeken.


  Ed Dekker 31-5-2020

  Hoe krijgt Helders stadsbestuur het vertrouwen van de bevolking terug? Dat moeten B en W onderzoeken, vinden vier raadsfracties
  Uit dit onderzoek bleek dat het vertrouwen van de Helderse bevolking in het gmeentebestuur zeer laag is.
  © Afbeelding gemeente
  Een motie met deze opdracht wordt dinsdag 2 juni behandeld in de gemeenteraad. D66 nam het initiatief. Op voorhand steunen drie andere raadsfracties het voorstel: PVV, Behoorlijk Bestuur en GroenLinks. Deze drie partijen zijn de medeindieners van de motie.

  Najaar

  Voor de behandeling van de gemeentelijke begroting in het najaar moeten B en W met een plan komen, stellen fractievoorzitters Frans Klut (D66), Vincent van den Born (PVV), Sylvia Hamerslag (Behoorlijk Bestuur) en Marije Boesekool (GroenLinks).
  Aanleiding voor de motie is een onderzoek van een landelijke organisatie waaraan de gemeente meewerkte. Uit deze zogeheten Quick Scan Lokale Democratie bleek dat het vertrouwen van de inwoners in de raad en het college zeer laag is. Dit rapport is eind maart gepubliceerd.

  Actuele kwesties

  ,,Dat moet anders”, stelt Frans Klut. ,,De gemeenteraad heeft er alle belang bij om het vertrouwen in het stadsbestuur te verbeteren. Dat vraagt om een gedegen onderzoek naar de ontevredenheid over verschillende actuele kwesties.”
  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Misschien moeten de Helderse Politici, gelijk de landelijke Politici, zich eens gaan beramen over de snel afbrokkelende democratie want er is al niet veel meer van over.

  Een reactie posten