Heffingsambtenaar Schagen legde bezwaar niet voor aan college

Datum:
 • zaterdag 2 mei 2020
 • in
 • Categorie:
 • Schagen - Een heffingsambtenaar van de gemeente Schagen heeft ten onrechte een bezwaarschrift van een inwoner niet voorgelegd aan het college van B&W.


  Casper Duin 2-6-2020 

  Dat oordeelt de rechtbank van Alkmaar in een geschil tussen de inwoner van de gemeente en de heffingsambtenaar. De zaak draait om een door de gemeente verstrekte omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe loods voor de opslag van bouwmaterialen en machines. De aanvrager is het niet eens met de gevolgde procedure en de factuur voor leges van €11.121,20. De ambtenaar meent de juiste procedure te hebben gevolgd, waardoor de vergunning onherroepelijk is. 

  Daar denkt de rechtbank anders over. De ambtenaar heeft verzuimd het bezwaarschrift van de aanvrager aan te merken als bezwaar tegen zowel de leges als de vergunningsprocedure. Daarmee is de vergunning volgens de rechter niet onherroepelijk. En zal het college allereerst het bezwaarschrift inhoudelijk moeten beoordelen, alvorens een nieuw besluit te nemen over het bezwaar.

  Noordhollands Dagblad


  3 reacties :

  Anoniem zei

  Niet zo slim van deze ambtenaar, meteen maar ontslaan vanwege incompetentie of mag de ambtenaar lekker verder doorgaan met fouten maken?

  Anoniem zei

  Ambtenaren zijn klootzakken. Jou de les lezen maar andersom jou te pakken nemen. Iets met ns.....

  Anoniem zei

  Door de jaren heen, ook tijdens de oorlogen is gebleken dat de diverse overheden niet te vertrouwen zijn, politici niet maar ook de ambtenaren niet die in de 2e wereldoorlog meer dan 100.000 Joden de gaskamers ingestuurd hebben met hun verraad.
  Niet iets om trots op te zijn, maar helaas zitten veel Nederlanders zo in elkaar, dus is de conclusie, Nederlanders zijn voor een groot gedeelte een laf en onbetrouwbaar volk.

  Een reactie posten