’Energievoucher’ voor Schager inwoners als prikkel tot verdere verduurzaming

Datum:
 • woensdag 13 mei 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Vanaf vrijdag 15 mei kunnen maximaal 2900 inwoners in de gemeente Schagen een subsidie aanvragen in de vorm van een energievoucher van zeventig euro. Deze is bedoeld als ’prikkel’ en voor het treffen van kleine energiebesparende maatregelen in hun woning, zoals het kopen van nieuwe spaarlampen en dergelijke.  Deze subsidie wordt mogelijk gemaakt doordat de gemeente Schagen gebruik maakt van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van het Rijk. De voucher dient ook om inwoners te stimuleren kleine energiebesparende en/of energie opwekkende maatregelen in huis te treffen.
  Ook moet het een prikkel geven om eens kennis te maken met ons Duurzaam Bouwloket dat met een groot aantal tips voor energiebesparing in huis heeft die mensen wellicht op nieuwe ideeën brengt, zegt wethouder Hans Heddes. „Verder worden energiekosten hiermee weer iets verlaagd en het wooncomfort verbeterd. We hopen dus dat met deze financiële ondersteuning energiebesparende maatregelen alsnog uitvoerbaar zijn voor mensen met een lager inkomen.”

  Aanvragen

  Woningeigenaren kunnen tot 31 maart 2021 subsidie aanvragen voor kleine energiebesparende maatregelen, tenzij het subsidieplafond eerder is bereikt.
  De maatregelen moeten eerst zijn betaald en uitgevoerd voordat de subsidie kan worden aangevraagd bij het Duurzaam Bouwloket. Via www.duurzaambouwloket.nl/rre-schagen is meer informatie te vinden over de regeling en welke maatregelen hieronder vallen, tevens kan hier de subsidieaanvraag worden gedaan.

  0 reacties :

  Een reactie posten