Bergen blijft negatief ’buitenbeentje’ in coronacijfers: weer 9 erbij

Datum:
 • zaterdag 23 mei 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Waar bijna nergens in de regio nog veel besmettingen of ziekenhuisopnames worden gemeld door het RIVM, blijft de gemeente Bergen toch een negatief ’buitenbeentje’. Zaterdag kwamen er 9 extra coronagevallen bij. Dat is meer dan in alle andere gemeenten in Noord-Holland Noord bij elkaar.  Bergen staat nu op 83 bewezen coronagevallen. Vrijdag werden ook al 6 gevallen vastgesteld. De oorzaak van deze in verhouding explosieve stijging staat niet vast. Wel was er een corona-uitbraak in Huize Agnes, een verzorgingshuis in Egmond aan Zee. Daar werden plotseling 20 (van de 70) bewoners en vijf medewerkers besmet met het virus. Relatief gezien is de besmettingsgraad in Bergen het hoogste in de regio. Het aantal ziekenhuisopnames en overledenen in Bergen steeg niet.
  In de rest van Noord-Holland Noord bleef het opnieuw opvallend rustig. Alkmaar en Castricum kregen er twee bewezen besmettingen bij, Heiloo een.
  In de Noordkop bleef alles bij het ’oude’, behalve in Schagen. Daar werd een besmetting gemeld. Ook in West-Friesland is het rustig. In de zeven gemeenten werd een geval gemeld: in Medemblik.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten