Vier nieuwe coronapatiënten uit Alkmaar in ziekenhuis opgenomen; teller in Noord-Holland Noord stijgt met elf naar 259

Datum:
 • dinsdag 14 april 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • Er zijn de afgelopen 24 uur vier nieuwe coronapatiënten uit Alkmaar in het ziekenhuis opgenomen.  Het aantal inwoners met het virus dat in het ziekenhuis ligt of heeft gelegen, is daarmee in de regio Alkmaar opgelopen van 118 naar 122. Zo blijkt uit actuele cijfers van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

  Dubbele cijfers

  In de gemeente Alkmaar gaat het tot dusverre om 47 patiënten, in Heerhugowaard om 22. Bergen (zestien), Langedijk (vijftien) en Castricum (dertien) zitten ook in de dubbele cijfers, Heiloo (negen) nog niet.

  Gestegen

  In heel Noord-Holland Noord zijn er sinds dinsdag elf nieuwe coronapatiënten bijgekomen en is het totaal gestegen van 248 naar 259. Naast de vier uit Alkmaar betreft het inwoners van de gemeenten Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Koggenland, Drechterland, Schagen en Texel.
  Hollands Kroon leidt in de Kop van Noord-Holland de coronadans met 26 ziekenhuisopnames tot nu toe. Schagen volgt met zestien, Den Helder met acht en Texel met vier.

  Koploper

  Hoorn is koploper in West-Friesland met 24 opnames tot dusverre. De teller in Enkhuizen staat op zeventien, in Stede Broec op zestien en in Medemblik op vijftien. In Koggenland gaat het om zeven inwoners, in Drechterland om drie en in Opmeer om een inwoner.

  Indicatie

  De RIVM-cijfers zijn een indicatie, er worden door het instituut en de ziekenhuizen geen cijfers over in- en uitstroom van coronapatiënten verstrekt.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten