Online petities voor spoor naar Friesland en dubbelspoor Den Helder

Datum:
 • woensdag 15 april 2020
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Den Helder – Dubbelspoor van en naar Den Helder.


  14-4-2020
  Het is een langgekoesterde wens en zo nu en dan proberen personen en organisaties het weer op de politieke agenda te krijgen. Ook nu staat er weer een petitie online. Een tweede petitie vraagt om een treinverbinding tussen Den Helder en Leeuwarden.
  “Over de doelen van deze twee petities wordt al langere tijd gesproken. De eerste (door mij opgericht) pleit voor onder meer een spoorverbinding vanaf Den Helder naar Leeuwarden”, vertelt Tim Sekac. “Deze zou dan tot Breezand over bestaand spoor lopen, na Breezand met een afbuiging naar links richting Den Oever, parallel lopend aan de N99. Vervolgens over de Afsluitdijk richting Friesland en dan bij Zurich linksaf richting Harlingen. Daar kan deze op bestaand spoor aanhaken om verder naar Leeuwarden te rijden. Ook Breezand zou dan een eigen station kunnen krijgen. Op deze manier zal de reistijd slechts 1 uur worden en kan het verkeer op de A7 en andere wegen flink gereduceerd worden. Het verbetert bovendien de bereikbaarheid van de regio.
  De andere petitie heeft ook een slim doel om het spoor tussen Schagen en Den Helder volledig te verdubbelen. Op deze manier hoeven treinen nooit meer te wachten om elkaar in te kunnen halen bij Anna Paulowna, Den Helder Zuid (en in de verre toekomst wellicht ook Breezand). Zo kunnen reizigers in slechts 1 uur van Den Helder naar Amsterdam reizen.
  Als de petities boven de duizend ondertekeningen komen, kunnen ze worden overhandigd aan de Tweede Kamer, Prorail en de provincie. “In de hoop dat ze dan mee willen werken en op z’n minst onderzoek naar de haalbaarheid van beide ideeën willen doen.”
  DHA

  0 reacties :

  Een reactie posten