Lichte stijging aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten in Noord-Holland Noord

Datum:
 • zondag 19 april 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Het aantal in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten is in het afgelopen etmaal toch weer iets gestegen. In de regio Alkmaar kwam er per saldo één opname bij: uit de gemeente Castricum. Er zijn nu weer 129 opnames. In heel noordelijk Noord-Holland steeg het aantal opnames met vier naar 278.  Dat valt op te maken uit de meest actuele cijfers van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het gaat om een saldo van nieuwe opnames en mensen die het ziekenhuis hebben verlaten.
  Het aantal patiënten uit de gemeente Castricum steeg van dertien naar veertien. De aantallen gevallen uit de rest van de regio Alkmaar bleven hetzelfde: 49 uit Alkmaar, 25 uit Heerhugowaard, zestien uit Langedijk, zestien uit Bergen en negen uit Heiloo.
  In de Noordkop bleven de aantallen hetzelfde: 26 opnames vanuit Hollands Kroon, negentien vanuit Schagen, acht uit Den Helder en vier mensen van Texel. Het totaal in de Noordkop blijft stabiel op 57.
  In West-Friesland kwamen er per saldo drie ziekenhuispatiënten met het coronavirus bij. Twee daarvan wonen in Hoorn, daarmee komt dat aantal op 29. Vanuit de gemeente Medemblik kwam er één patiënt bij. In de andere gemeenten was er geen verandering: Stede Broec en Enkhuizen blijven elk op achtiien, Koggenland op zes, Drechterland op drie en in de gemeente Opmeer is er nog altijd slechts één geval bekend. West-Friesland als geheel telt er nu 92.
  De RIVM-cijfers zijn indicatief. Er worden geen cijfers over de dagelijkse in- en uitstroom bij ziekenhuizen vermeld, slechts het totaal aantal opnames.
  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten