88 coronapatiënten uit regio Alkmaar liggen nu in het ziekenhuis; in heel Noord-Holland Noord is dat aantal opgelopen naar 192

Datum:
 • vrijdag 3 april 2020
 • in
 • Categorie:
 • Het aantal coronapatiënten uit de regio Alkmaar dat in het ziekenhuis ligt, is de afgelopen 24 uur met dertien toegenomen: van 75 naar 88.


  Martijn Gijsbertsen 3-4-2020
  Zo blijkt uit de nieuwste cijfers hierover van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

  Stabiel

  De gemeente Alkmaar heeft er vier ziekenhuisopnames bij gekregen (inmiddels 28), Castricum drie (elf). In Heerhugowaard (teller staat op 21), Langedijk (nu tien) en Heiloo (zeven) kwamen er telkens twee patiënten bij. De situatie in Bergen bleef met elf opnames stabiel.
  In heel Noord-Holland Noord is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen met negentien opgelopen van 173 naar 192.

  West-Friesland

  In West-Friesland kwamen er vier gevallen bij (twee in Hoorn en twee in Stede Broec) en staat de teller nu op 63. Hoorn is koploper met achttien patiënten, Enkhuizen volgt met veertien. Ook Stede Broec (dertien) en Medemblik (tien) zitten in de dubbele cijfers. Koggenland (zes ziekenhuisopnames), Opmeer (een) en Drechterland (ook een) bleven stabiel.

  Noordkop

  In de Noordkop kwamen er twee coronapatiënten in het ziekenhuis bij: een in Hollands Kroon (nu 22) en een in Schagen (elf). Den Helder blijft op zes gevallen, Texel op twee.
  Noordhollands dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten