125 coronapatiënten uit regio Alkmaar liggen in ziekenhuis of zijn opgenomen geweest; teller in Noord-Holland Noord loopt op naar 265

Datum:
 • woensdag 15 april 2020
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Er zijn woensdag drie nieuwe coronapatiënten uit de regio Alkmaar in het ziekenhuis opgenomen.  Het gaat om inwoners van de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Zo blijkt uit actuele cijfers van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

  Virus

  Het aantal personen uit de regio Alkmaar dat met het virus is opgenomen of in het ziekenhuis heeft gelegen, is daardoor toegenomen van 122 naar 125.
  In de gemeente Alkmaar gaat het nu om 48 patiënten, in Heerhugowaard om 23 en in Langedijk om zestien. De situatie voor Bergen (zestien opnames), Castricum (dertien) en Heiloo (negen) is ongewijzigd.

  Opnames

  Er zijn in heel Noord-Holland Noord (55) in totaal zes nieuwe coronapatiënten bij gekomen, het totaal aantal opnames en inwoners dat in het ziekenhuis heeft gelegen, is gestegen van 259 naar 265. De andere drie komen uit Schagen, Stede Broec en Medemblik.
  In de Kop van Noord-Holland moet Schagen (nu zeventien) Hollands Kroon met 26 voor zich dulden. De aantallen in Helder (acht) en op Texel (vier) zijn stabiel gebleven.

  Teller

  In West-Friesland (85) staat de teller in Hoorn op 24, in Enkhuizen op zeventien, evenals in Stede Broec, en in Medemblik op zestien. Koggenland (zeven opnames), Drechterland (drie) en Opmeer (een) zitten nog niet in de dubbele cijfers.

  Indicatie

  De aantallen zijn een indicatie; het RIVM en de ziekenhuizen geven geen cijfers prijs over de in- en uitstroom van 
  coronapatiënten.

  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten