Opnieuw belangrijk contract in de windenergie op zee voor Den Helder Support Service

Datum:
 • woensdag 4 maart 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • Opnieuw heeft Den Helder Support Service een belangrijk contract in de windindustrie op zee in de wacht gesleept.  GE Renewable Energy stelt DHSS aan als dienstverlener van havenlogistiek en als scheepsagent voor het offshore windpark Merkur in het Duitse deel van de Noordzee. Het bedrijf is sinds 2018 betrokken geweest voor logistieke dienstverlening voor schepen die van en naar het windpark varen.
  DHSS-eigenaar Wim Schouwenaar: ,,De meerjarige onderhoudsfase gaat binnenkort van start met een nieuw schip, dat momenteel afgebouwd wordt bij scheepswerf Ulstein in Noorwegen. Het vaartuig krijgt de naam Windea Jules Verne.”
  In april vaart het schip voor het eerst naar het windpark. Techneuten verzorgen het onderhoud van de 66 turbines die een gezamenlijk vermogen van 396 megawatt hebben. ,,Goed voor de levering van duurzame stroom voor ongeveer 500.000 huishoudens,” stelt Schouwenaar.
  De werkzaamheden van DHSS worden uitgevoerd vanuit de vestiging in de Eemshaven. Waar nodig komt ook Den Helder Airport in beeld voor transport tussen de Helderse vestiging en Eemshaven.

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Windenergie is allemaal weggegooid gemeenschapsgeld dat bovendien de complete natuur vernietigd in de Noordzee. Totale vernietiging onder het mom van energietransitie en de klimaatgekte.

  Een reactie posten