Morgen MH-17 symposium in Amsterdam: ‘Nieuwe onthullingen desastreus voor Ruttes rechtszaak’

Datum:
 • zondag 8 maart 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • ‘BUK raket theorie kan definitief terzijde worden gelegd’ 


  7-3-2020
  —————————————————————————————————————————————
  Door CIA aangestuurde Oekraïense SBU ‘hoogstwaarschijnlijk echte daders’ – ‘BUK raket theorie kan definitief terzijde worden gelegd’ – ‘Rutte wilde het 6e oog van Westers inlichtingencomplex worden’
  ———————————————————————
  Terwijl op 9 maart het MH-17 schijnproces in Nederland van start gaat, wordt morgen in Amsterdam een onafhankelijk symposium georganiseerd over een van de meest besproken en omstreden rampen in de recente Nederlandse geschiedenis. Omstreden, omdat Rusland van meet af aan als de hoofdschuldige werd aangewezen, wat dan ook de voorgeprogrammeerde politieke uitkomst van dit spookproces zal zijn. Omstreden, omdat de enorme lading bewijs dat er iets heel anders is gebeurd, en de bevolking daarover al bijna 6 jaar lang massaal wordt voorgelogen, werd en wordt genegeerd. In een recente Café Weltschmerz discussie werd gesteld dat de nieuwste ‘spectaculaire onthullingen… desastreus voor Ruttes rechtszaak’ zullen zijn.
  ‘Alle reguliere Nederlandse media zijn al die jaren volstrekt eensgezind in hun berichtgeving over dit dossier. “De MH17 is door separatisten met een Boekraket uit de lucht geschoten”. Hieraan twijfelen wordt opgevat (weggezet) als disrespect naar nabestaanden of toch minimaal heulen met de Rus,’ schrijft  De Andere Krant in een bericht over het symposium in de aula van de universiteit van Amsterdam (Lutherse Kerk). Vanaf 9 maart verschijnt daar een nieuwe krant over, ‘in de stellige overtuiging dat een vrije samenleving alleen kan bestaan wanneer alles onderzocht en bevraagd kan worden. En dat er in dit dossier heel veel open vragen zijn maakt deze krant meer dan duidelijk.’ (2)
  Kees van der Pijl en Karel van Wolferen gaven op 22 februari al een voorschot met een discussie in Café Weltschmerz, waarin ‘het grootste falen in de naoorlogse geschiedenis van een Nederlandse regering’ werd aangekondigd. ‘Dat het Nederlandse onderzoek mank ging aan valse verklaringen en het achterhouden van getuigenverklaringen, was al langer bekend. Ook de rol van het (door de CIA opgezette) ‘burger’onderzoeksteam Bellingcat werd na serieus journalistiek onderzoek al in een vroeg stadium als manipulerende onzin door de shredder gehaald.’
  Door CIA aangestuurde Oekraïense SBU ‘hoogstwaarschijnlijk echte daders’
  De nieuwste inzichten gaan ‘lijnrecht in tegen het door het JIT (Joint Investigation Team) aangedragen bewijs’, aldus Van der Pijl. In dit kader zijn 8 officieren van Justitie in Kiev uit hun functie gezet. Van Wolferen is benieuwd of dit ‘schoon schip maken’ door de nieuwe president Zelensky ook de (rechtstreeks door de CIA aangestuurde) inlichtingen-dienst SBU zal gaan raken. ‘Want zij zijn hoogstwaarschijnlijk de daders.’
  Voormalige SBU-medewerkers deden onlangs in een documentaire een boekje open over deze inlichtingendienst, die berucht staat om corruptie, kunstdiefstallen en martelingen, ‘maar in de ogen van de Nederlandse justitie niettemin een betrouwbare partner is.’
  Een van de onthullingen is dat de NIDV (Nederlandse militaire inlichtingendienst) een zeer gedetailleerd overzicht heeft gemaakt van alle locaties met BUK-raketten in het oosten van Oekraïne en het aangrenzende gebied in Rusland. 
  Conclusie: op de dag van de ramp (17 juli 2014) was niet één BUK dichtbij genoeg om de Maleisische Boeing te kunnen raken.
  ‘Met andere woorden: het verhaal van het JIT en de Nederlandse justitie dat een BUK raket over de grens werd gereden, en in de nacht van 17/18 juli weer terug naar Rusland ging, kunnen we dus vergeten.’ Dit staat dus op papier, in officiële stukken – en tòch gaat het proces maandag van start.
  Werkelijke gebeurtenissen mochten niet bekend worden
  Van Wolferen: ‘Als verslaggever hoor je te kijken naar welke categorie verhalen onmiddellijk worden ontkracht, dus niet mee mogen doen in de discussie. In dit geval was meteen duidelijk dat alles wat wees op de aanwezigheid van gevechtsvliegtuigen die een actieve rol zouden hebben gespeeld bij het neerhalen van MH-17, werd verwijderd.’ Zo werden interviews van de BBC met ooggetuigen uit de omgeving, waar vele tientallen mensen gevechtsvliegtuigen hadden gezien, al na enkele dagen weer offline gehaald.
  Naast die weggepoetste, genegeerde getuigenverklaringen zijn er nog tal van andere zaken die aantonen dat de werkelijke gebeurtenissen op die fatale dag niet bekend mochten worden. Van Wolferen wijst bijvoorbeeld op de Spaanse luchtverkeersleider die op dat moment in Oekraïne dienst deed, en aan de telefoon vertelde dat de inlichtingendienst het gebouw binnenviel om de radarbeelden (waarop gevechtsvliegtuigen te zien zouden zijn geweest) en andere communicatie in beslag te nemen. Deze Spanjaard is daarna spoorloos verdwenen.
  ‘BUK raket kan definitief terzijde worden gelegd’
  ‘Als een van de eerste dingen die het JIT dan zegt is dat het gevechtsvliegtuig nooit een rol heeft gespeeld, dan weet je dat dáár op moet letten.’ Van der Pijl wijst op een Russische onderzoeker, die aan de Nederlandse Justitie om uitleg vroeg waarom een (Oekraïens) gevechtsvliegtuig meteen werd afgewezen, en uitsluitend een BUK-raket werd onderzocht. Het antwoord was dat ze ‘vlinderdeeltjes’ van zo’n raket zouden hebben gevonden, maar dat waren er welgeteld slechts twee. Bovendien werden die door een onbetrouwbaar, aan de SBU gelieerd bureau in Kiev boven tafel gebracht.
  Dat gebeurde ook nog eens lang nadat de wrakstukken van het toestel waren onderzocht. Bij een BUK raket explosie worden zo’n 2800 van die vlinderdeeltjes verspreid, waarvan minimaal enkele honderden in het vliegtuig hadden moeten dringen om het toestel te doen verongelukken. Een deel daarvan had dus meteen moeten worden ontdekt, maar het wrak van de Boeing vertoonde daar geen enkel spoor van. De vele ronde gaten in het omhulsel wezen juist op een boordkanon van een gevechtsvliegtuig.
  ‘Het BUK verhaal kan dus definitief terzijde worden gelegd,’ vervolgt Van der Pijl. Desondanks beweert minister van Justitie Grapperhaus nog steeds dat Oekraïne een betrouwbare partner is. Van Wolferen: ‘Dit is een ontluistering van het hele Rutte-MH17 project, van dat vasthouden aan dat Rusland het heeft gedaan, en dat het bijna als landverraad werd beschouwd als je daar iets tegen zei. En ook van de zelfcensuur van de media, het verbieden van nieuwsgierigheid naar of het allemaal wel zo gegaan is.’
  Twijfel aan bestaansrecht NAVO door MH17 weggenomen
  ‘Dit is het Nederlandse 9/11, en dat is ernstig, heel slecht voor de geestelijke volksgezondheid van Nederland.’
  Van der Pijl is het daarmee eens. ‘Als eenmaal duidelijk moet worden gemaakt dat het hele BUK verhaal van het JIT, Bellingcat en de SBU onhoudbaar is, zal op zeker moment de vraag rijzen waarom Nederland is meegegaan met het op zulke zwakke gronden beschuldigen van Rusland.’ Hij wijst op het feit dat er in 2014 ernstig aan het bestaansrecht van de NAVO werd getwijfeld. Na MH17 vormde het bondgenootschap binnen een week weer een gesloten geheel, en hadden ‘we’ weer een vijand: Rusland.
  ‘Rutte wilde het 6e oog van Westers inlichtingencomplex worden’
  Van Wolferen vult aan dat de Europeanen tot op dat moment niet mee wilden doen met de Amerikaanse economische sancties tegen Rusland, maar dat de EU-landen na MH17 plotseling overstag gingen.
  Hij wijst er ook op dat Nederland graag mee wilde doen met de ‘5 Eyes’, de inlichtingendiensten van de VS, Canada, Engeland, Nieuw Zeeland en Australië. Deze diensten mogen in eigen land bijna niets doen tegen de eigen burgers, maar de buitenlandse collega’s mogen dat wel. ‘Rutte wilde graag het 6e oog worden. Daarbij heeft hij niet gedacht aan het nationale belang op de lange termijn, maar wilde hij enkel meedoen met de CIA en SBU, die in hetzelfde gebouw zitten, omdat de CIA zeggenschap heeft over de SBU.’
  Zijn gesprekspartner besluit dan dat er in het kader van Ruttes geparafraseerde uitspraak dat ‘’de onderste Rus zal bovenkomen’… heel veel materiaal en hele vergaande onthullingen zijn. Al deze zaken komen op het Congres (op zondag) aan de orde, en komen ook in die krant.


  Xander
  gebaseerd op (1) Café Weltschmerz (YouTube)
  (2) De Andere Krant
  (3) Afbeelding: Pixabay (rechtenvrij)
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Waar zijn de gegevens van de Zwarte dozen en waar zijn de radarbeelden van Oekraïne, Amerika en Rusland en wie in hemelsnaam in Nederland heeft opdracht gegeven over oorlogsgebied te vliegen?

  Een reactie posten