Kritische vragen van SP over subsidiepotten regio

Datum:
 • vrijdag 20 maart 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen - Er is geen financiële relatie tussen de Regiodeal van vijf miljoen voor de Kop van Noord-Holland en het regionale stimuleringsprogramma De Kop Werkt!
  Arie Booy 20-3-2020

  Dat antwoord geeft het college van Gedeputeerde Staten op vragen van Statenlid Wim Hoogervorst (SP). De SP-politicus stelde vragen over de relatie tussen de twee economische stimuleringsprogramma’s die spelen in de Noordkop. Hoogervorst wilde onder meer weten wat er met het geld van de Regiodeal gebeurt terwijl er ook een bedrag van dertig miljoen euro door de provincie en gemeenten gereserveerd is voor De Kop Werkt! SP-fractievoorzitter Remine Alberts zei eerder in een vergadering van Provinciale Staten: ,,Op dit moment gaat er veel geld naar het project De Kop Werkt! Maar werkt dat geld? Geen idee hoeveel banen het heeft opgeleverd. De provincie kan het ons niet vertellen.” 

  Hoewel er geen directe relatie is tussen beide programma’s zegt het provinciebestuur: ’Met de gelden uit de Regio Envelop willen provincie en gemeente Den Helder projecten op het gebied van maritieme innovatie, energietransitie en human capital realiseren. Dit kan tevens een extra impuls geven aan de ontwikkelingen die met het programma De Kop Werkt! zijn beoogd. Daar waar De Kop Werkt! zich richt op een breder scala van speerpunten, zijn de projecten die onderdeel vormen van de regiodeal specifiek op het maritieme cluster gericht.’

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Dekker zei

  Er gaan tientallen miljarden van ons belastinggeld in subsidies zitten. Vaak subsidies die gegeven worden aan clubjes die helemaal niets positiefs leveren of clubjes zoals Urgenda die in staat zijn met die subsidies(met een omweg gegeven via onze Nationale Postcodeloterij) ons land lam te leggen via een stel totaal incompetente rechters van de R.v.S., of nog erger, aan extreem linkse clubjes.
  Stop met al die subsidies waarvan niemand weet wat het nut er van is, het kost ons miljarden en we hebben er niets over te vertellen.

  Een reactie posten