Kinderen en baby’s toch maar even niet meer naar opa en oma, adviseert GGD Hollands Noorden

Datum:
 • dinsdag 17 maart 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • Corona en jonge kinderen, een update van de GGD: Toch maar liever even niet naar opa en oma.


  Mike Deutekom 17-3-2020
  Ouders die op internet zoeken naar de gevolgen van het coronavirus voor hun baby of jonge kinderen kunnen daar weinig informatie over vinden. In nieuwsberichten wereldwijd over corona wordt opvallend weinig over kinderen gesproken. De GGD Hollands Noorden heeft wel antwoorden op vragen die bij ouders leven.
  Eerder werd er gesteld dat kinderen die niet ziek zijn mee kunnen naar opa en oma, vaak toch een kwetsbare groep voor het coronavirus. Geldt dat advies nog steeds?
  Kinderen krijgen niet vaak klachten als zij het nieuwe coronavirus hebben gekregen. Daarom verwacht het RIVM dat kinderen een kleine rol spelen in de verspreiding van COVID-19. Toch zijn de adviezen zijn inderdaad aangescherpt en de scholen gesloten. Wij volgen als GGD Hollands Noorden daarin de landelijke lijn. Die is: beperk je sociale contacten en hou 1,5 meter afstand. Dat geldt dus ook voor bezoeken aan opa en oma; als het niet noodzakelijk is: nu even niet.
  Moeten ouders met baby’s of jonge kinderen zich extra zorgen maken?
  Ouders met kinderen hoeven zich geen extra zorgen te maken. Het blijkt dat kinderen minder vatbaar zijn voor het virus en als ze wel besmet raken, minder klachten hebben.

  0 reacties :

  Een reactie posten