Geert Wilders gaat los op ouderen-bellende huisartsen: ‘Respectloos, angstaanjagend!’

Datum:
 • zaterdag 28 maart 2020
 • in
 • Categorie:
 • “Wilt u wel op de intensive care belanden?” wordt hen gevraagd. 


  Michael van der Galien 28-3-2020
  PVV-leider Geert Wilders heeft woedend gereageerd op nieuwsberichten en tweets van verbaasde cliënten dat huisartsen bejaarden bellen om hen te vertellen dat ze iets op papier moeten zetten over de vraag of ze al dan niet aan de beademing willen als ze onverhoopt het coronavirus oplopen. Dit is, aldus Wilders, werkelijk ongepast. 
  Gisteren berichtten wij dat iets heel verontrustends gaande is in Nederland: ouderen worden gebeld door hun huisarts met de vraag of ze erover na willen denken of ze echt aan de beademing willen als ze geveld worden door het nieuwe Chinese coronavirus. “Wilt u wel op de intensive care belanden?” wordt hen gevraagd. Natuurlijk ervaren heel veel ouderen dit terecht als: ‘Zeg maar van niet.’ Want, zullen die bejaarden redeneren, als dat niet zo was zouden ze de vraag niet eens gesteld krijgen. Jongere mensen wordt immers niet gevraagd om zo’n beslissing te nemen ten einde de IC’s te “ontlasten.”
  Afijn, het is natuurlijk verschrikkelijk dat die ouderen zo’n belletje krijgen van hun huisarts. Feitelijk wordt hen gewoon gevraagd om hun dood stilletjes te accepteren als ze nu ernstig ziek worden. Misschien dat dit uiteindelijk nodig blijkt te zijn om jongere mensen te redden, maar toch, als oudere — die zijn of haar leven lang betaald heeft om ons zorgsysteem in stand te houden! — is dit natuurlijk erg zuur.
  PVV-leider Geert Wilders denkt er net zo over. Op Twitter gaat hij keihard los op de huisartsen die hun cliënten bellen. “Respectloos, angstaanjagend en ongepast,” schrijft hij. “Gezonde oudere mensen bellen of ze — mochten ze ziek worden — nog wel op de Intensive Care willen.”
  Hij gaat verder, “Stop dit minister Hugo de Jonge!
  Het valt nog maar te bezien dat De Jonge hier iets mee doet. Laten we niet vergeten dat D66 deel uitmaakt van de regeringscoalitie.
  DDS

  2 reacties :

  Anoniem zei

  D666. Wat een ellende.

  Anoniem zei

  Niet te vergeten Groen Links die enige tijd geleden nog opperde om mensen boven de 70 maar niet meer, of in ieder geval slechts beperkt, te helpen.
  Dat werd geopperd door een GL dame, nee niet die dame die haar zakken vulde met onterechte reiskosten, dat was weer een ander. Ook niet door Yasser Feras(alias Jesse Klaver), het hoofd van de partij, al komt daar ook weinig zinnigs uit.

  Een reactie posten