Aantal bezoekers stadhuis Den Helder vorig jaar geschat op zo’n 40.000, gemeente verwacht verdere daling

Datum:
 • vrijdag 6 maart 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Het aantal bezoekers aan de verschillende vestigingen van het Helderse gemeentehuis is vorig jaar ruwweg geschat op iets meer dan 40.000 bezoekers. De verwachting is dat dit aantal door digitalisering verder zal dalen.


  Marischka de Jager 6-3-2020
  In de publieke discussie rond de vestiging van een nieuw stadhuis op Willemsoord wordt de toestroom van extra bezoekers aan het oude werfcomplex, regelmatig als tegenargument opgevoerd. De verkeersafwikkeling van het terrein zou hierop niet berekend zijn. Wethouder Michiel Wouters liet vorige week in deze krant weten dat er een toegangsweg via het terrein Buitenveld (naast de zeedoksluis) zal worden gecreëerd. Op die manier kan er eenrichtingsverkeer over het terrein komen voor gemotoriseerd verkeer.

  Het aantal bezoekers aan het stadhuis, los van het personeel dat er werkt, is door de gemeente vorig jaar op iets meer dan 40.000 mensen geschat. Gekeken is naar de huidige drie locaties: het sociaal domein aan de Drs. F. Bijlweg, de publieksbalies aan de Bijlweg en de Verkeerstorenweg op Kooypunt. Verreweg de meeste mensen brengen een bezoek aan de publieksbalies. ,,Een reële schatting van het aantal bezoekers is hier 30.000 mensen’’, laat woordvoerster Florentine de Maar desgevraagd weten ,,Het aantal bezoekers aan de publieksbalies is door digitalisering al flink terug gedrongen. Inwoners krijgen krijgen kortingen van vijftig procent bij het digitaal aanvragen van diensten en een paspoort is in plaats van vijf jaar tien jaar geldig.’’

  De locatie sociaal domein - tegenover Mavo aan Zee - heeft vorig jaar zo’n 7800 bezoekers binnen gehad. ,,Een ruwe schatting’’, meldt De Maar. ,,Bedenk ook dat er keukentafelgesprekken bij de mensen thuis plaats vinden en ook hier de digitalisering aan de orde is. Waardoor het aantal bezoekers nog meer zal dalen. Ook door het aanstaande wijkgericht werken gaan we juist nog meer naar de mensen toe in plaats van dat zij naar het stadhuis komen.’’ Exacte bezoekersaantallen voor de locatie aan de Verkeerstorenweg zijn niet bekend maar worden geschat op 2500 per jaar.
  Het totaal komt daarmee op 40.300 personen: gemiddeld 775 mensen per week, oftewel 155 personen per werkdag.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten