Vrouw uit Tuitjenhorn blijft klagen over de houtkachel van de buren.

Datum:
 • zondag 23 februari 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • SCHAGEN -  TUITJENHORN - De gemeente reageert niet meer, want met die kachel is niks mis bleek bij maar liefst 18 controles.  Een inwoonster van Tuitjenhorn heeft bij de gemeente Schagen zo vaak geklaagd over overlast van de houtkachel van een van haar buren, dat de gemeente niet meer reageert op haar berichten.
  Dat meldt wethouder Hans Heddes in een ’memo’ aan de gemeenteraad. Volgens de wethouder bestookt de vrouw de gemeente sinds december 2014 met klachten over de rook van een houtkachel bij haar in de buurt. De gemeente heeft daar serieus naar gekeken. Maar het verzoek van de vrouw om op te treden tegen de eigenaar van de kachel werd afgewezen, omdat de rookafvoer aan alle eisen voldeed. Schagen kwam liefst achttien keer controleren en er werd geen overlast vastgesteld. De vrouw stapte naar de rechter, maar verloor daar tot twee keer toe een procedure. Toch bleef ze klagen. ’Na diverse gesprekken, telefoontjes en controles is haar echter eind 2018 te kennen gegeven dat de gemeente bij ongewijzigde omstandigheden en ongewijzigde regelgeving niet meer zal reageren omdat de mogelijkheden iets voor haar te betekenen zijn uitgeput’, aldus Heddes.
  Het aantal andere klachten over overlast door houtrook is zeer beperkt. In 2017 kwam er een klacht, in 2018 twee, in 2019 wederom een klacht. In 2020 is tot nu toe een keer geklaagd.

  1 reacties :

  Anoniem zei

  18 controles als de haard uit was? Dat kennen we....

  Een reactie posten