Twee hotelboten in de Jaanhaven (Wieringerwerf) voor werknemers Jongert Marine & Workboats en Google

Datum:
 • woensdag 19 februari 2020
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Voor de huisvesting van 250 tijdelijke arbeidskrachten worden in de Jaanhaven (Kluisgat) van Wieringerwerf twee hotelboten afgemeerd: de Bellindi en de Fendi.  Winnie van Galen 18-2-2020
  Beide schepen (de AMS1 en de ASM2) zijn eigendom van Jongert Marine & Workboats BV en worden ingezet voor personeel van Jongert zelf en Google (voor het datacenter op Agriport).
  Het eerste schip is inmiddels gereed voor gebruik, het wachten is op toestemming van de gemeente. Het andere hotelschip arriveert in maart in de Jaanhaven die eigendom is van Jongert Marine & Workboats BV. Beide hotelschepen hebben een capaciteit van 180 personen. Over de plannen worden omwonenden op 24 februari geïnformeerd, aldus directeur Stephan van de Ham van Jongert Marine.
  De gemeenteraad neemt op 27 februari een besluit over de hotelboten die er zo’n vijf jaar tot tien jaar voor de huisvesting van tijdelijke arbeidskrachten blijven liggen. Deze looptijd ’staat in verhouding tot de investeringen die gemoeid zijn met het inrichten van het terrein en haven’, aldus de gemeente Hollands Kroon.
  Beide schepen zullen verlichting brengen op de krappe woningmarkt, gezien het tekort aan geschikte logiesplekken. Als die er al zijn, liggen die meestal binnen de kernen. „Met deze hotelschepen wordt grootschaliger logies buiten de kernen mogelijk gemaakt. Deze wijze van huisvesting legt geen beslag op de bestaande/beschikbare woningvoorraad. Woningen die nu nog in beslag worden genomen door tijdelijke medewerkers komen naar verwachting vrij. Dat heeft een positief effect op de doorstroming op de woningmarkt”, aldus Hollands Kroon.
  De hotelschepen zijn onder meer voorzien van een supermarkt of minimarkt, recreatie-, ontspannings- en ontmoetingsruimte, fitnessruimte, bioscoopzaal, wasserette met linnenkamer, een restaurant en een internetcafé. Op de hotelschepen is de klok rond een beheerder aanwezig. Wie de hotelschepen op en afkomt, heeft te maken met een geautomatiseerde toegangscontrole op basis van in- en uitloggen.
  Aangezien de hotelschepen voor een langere periode op de locatie zullen worden ingezet, is er een koppeling met het elektriciteitsnetwerk. In noodgevallen gaat er een dieselgenerator aan. Schoon drinkwater wordt per tankwagen aangevoerd. Het vervoer van personen van en naar de hotelaccommodatie en werklocatie gebeurt in hoofdzaak met taxibusjes. Gemiddeld zijn dat er dagelijks 45.
  Voor de bevoorrading (drinkwater, levensmiddelen en catering) rijden er bestelwagens en kleine vrachtwagens op en neer. Beide schepen krijgen een beheerder die de klok rond toezicht houdt op de boten en het terrein eromheen. Het terrein is afgesloten met een hek. Wie naar binnen wil, heeft een pasje nodig.
  Noordhollands dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten