Huidig plan arbeidsmigranten in Joods Werkdorp ’te groot en te massaal’

Datum:
 • donderdag 27 februari 2020
 • in
 • Categorie: , , ,
 • HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA
  De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft donderdagavond tegen het huidige plan om arbeidsmigranten te huisvesten in het Joods Werkdorp bij Slootdorp gestemd.

  Mike Deutekom 27-2-2020
  Mogelijk heeft een nieuw verzoek nog wel kans van slagen, maar dan zou het moeten gaan om aanmerkelijk minder bedden dan de nu voorgestelde 240 tot 280 stuks. De meerderheid van de raad vindt het huidige plan te groot en te massaal.
  Volgens VVD en Senioren Hollands Kroon zou een aantal van 160 bedden meer kans maken. Overigens mogen er volgens het nu geldende bestemmingsplan wel al mensen worden ondergebracht in het hoofdgebouw van het Joods Werkdorp. Als de initiatiefnemer er veertig mensen in zou onderbrengen, zou dat volgens het bestemmingsplan wel zijn toegestaan, betoogde het CDA. Wethouder Theo Meskers kon dat tijdens de vergadering bevestigen.

  Stemmingen

  De raad stemde donderdag over meerdere principeverzoeken om arbeidsmigranten op verschillende locaties onder te brengen in de gemeente. De plannen voor twaalf bedden aan de Ulkeweg (Slootdorp), maximaal 308 aan de Rijksstraatweg bij Hippolytushoef, nog eens 36 bedden aan de Middenweg 61B in Breezand, 360 bedden op twee schepen in haven De Oude Zeug en ruimte voor acht bedden aan De Lange Ring 6 in Anna Paulowna mogen van de gemeenteraad verder worden uitgewerkt. Dat geldt ook voor het initiatief voor tachtig bedden aan de Valbrugweg 6 in Nieuwe Niedorp.
  Het grootschalige plan met 200 bedden aan de Westerweg 27 in Nieuwe Niedorp kon niet op instemming van de raad rekenen. Het zouden teveel mensen aan een te landelijke weg worden, zo vond een meerderheid.

  Onderzoek

  De gemeenteraad heeft in het algemeen voor huisvestingsinitiatieven wel als voorwaarde gesteld dat de behoefte aan arbeidsmigranten in de gemeente moet worden aangetoond. Een regionaal onderzoek moet daar in de komende maanden meer duidelijkheid over geven. Wethouder Meskers heeft toegezegd dat de uitkomst van dat onderzoek wordt meegenomen richting de initiatiefnemers van de plannen.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten