FDF-bestuurder Van Maanen: ‘Samen vuist maken tegen linkse VVD en CDA belangrijker dan ooit’

Datum:
 • maandag 17 februari 2020
 • in
 • Categorie:
 • "Het is belangrijker dan ooit dat we samen een vuist maken tegen de overheid."
  17-2-2020

  Het door de Farmers Defence Force geïnitieerde Landbouw Collectief noemt hij "een tegenhanger van de Groene 11, een samenwerkingsverband van natuur- en milieuorganisaties." Voorts zegt hij: "Het is belangrijker dan ooit dat we samen een vuist maken tegen de overheid."

  Jeroen van Maanen is de woordvoerder en slimme strateeg binnen de FDF. In gesprek met Nieuwe Oogst, het blad voor de leden van de oude Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO), doet hij uit de doeken waar zijn organisatie voor strijdt. 


  Een citaat uit het gesprek: "Het nuchtere boerenverstand moet terug in de politiek. Welke politieke partij dat brengt, maakt mij niet uit. VVD en CDA zijn te veel links georiënteerd. Maar ik geloof niet dat democratie werkt voor de boeren. We zijn naar verhouding met zo weinig boeren dat we ook weinig invloed hebben in de politiek. Dat is een groot verschil met pakweg vijftig jaar geleden. Belangrijkste politieke items zijn de vluchtelingen en het klimaat. Hoe dan ook, er moet meer ruimte komen voor meer boerenverstand. 

  Het is spannend wat er in het Brabantse politieke bestuur gaat gebeuren. Daar wordt gewerkt aan een coalitie met VVD, CDA en Forum voor Democratie. Vaak loopt Brabant voor op de rest van Nederland."

  Foodlog

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Niet alleen boeren zijn van mening dat VVD en CDA teveel links georiënteerd zijn, steeds meer burgers zijn diezelfde mening toegedaan en zullen de boeren steunen. De boeren moeten alleen begrijpen dat alleen FvD en de PVV dezelfde mening zijn toegedaan als de zijzelf, alleen zal het voor diezelfde boeren niet meevallen om af te stappen van VVD en CDA en in mindere mate de Christen Unie.

  Anoniem zei

  De Overheid wil zo langzamerhand alles verbieden wat ongezond voor de burgers kan zijn zoals roken, drinken, vet eten en ga zo nog maar een half uurtje door.
  Dan is het vreemd dat diezelfde Overheid wel de ziekmakende windmolens in de achtertuin van diezelfde burgers wil neerzetten, dan is de gezondheid opeens weer niet in het geding?

  Een reactie posten