Burgemeester Rian van Dam verruilt Alkmaar voor Den Oever

Datum:
 • zaterdag 8 februari 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • HOLLANDS KROON - DEN OEVER - Wieringen is populair onder burgemeesters. 


  Lydia Jasper 8-2-2020


  Burgemeester Rian van Dam verruilt Alkmaar voor Den Oever


  Burgemeester Rian van Dam van Hollands Kroon is verhuisd en woont met haar echtgenoot in een vrijstaande woning in het buitengebied van Den Oever. Twee weken geleden zijn ze vertrokken uit Alkmaar.
  ,,Het is na twee weken alweer heel gewoon’’, zegt ze. ,,Ik woon in Hollands Kroon. Het is toeval dat we in Den Oever zijn uitgekomen. De gemeente is groot en heeft heel veel mooie plekken. We hebben op meerdere plaatsen gekeken. In Den Oever kwamen de dingen bij elkaar.’’
  De woning in Alkmaar hebben ze niet aangehouden. ,,Ik heb altijd gezegd dat we volledig voor Hollands Kroon kiezen.’’
  Wieringen is populair onder burgemeesters. Jaap Nawijn, de voorganger van Van Dam in Hollands Kroon, woonde in appartementencomplex Koningshof in Hippolytushoef. Westerland is nog steeds de woonplaats van oud-burgemeester Titia Lont van Wieringen.
  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Anoniem zei

  Wieringen is oud land waar de energie van nature hoog is. De rest van Hollands is grotendeels kunstmatig aangelegd waardoor de energie lager is. Wieringen is het enige stukje Hollands Kroon dat windmolen vrij gebied is. Den Oever ligt helaas binnen de 1500 meter grens waar ziekten van een windmolen geplaatst bij de spuisluizen effect zal hebben. Misschien dat de burgemeester daar net buiten woont. Verstandige keuze dus voor de gezondheid.

  Een reactie posten