Akkoord over aanpak asbestdaken op losse schroeven

Datum:
 • dinsdag 25 februari 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • De verwijdering van asbestdaken loopt weer vertraging op. 25-2-2020


  Het kabinet wil onder aanvoering van minister Stientje van Veldhoven (wonen en milieu) afrekenen met de kankerverwekkende vezels in bestaande daken. Maar belangrijke gesprekspartners van de minister weigeren een nieuwe samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen.


  Dat blijkt uit een inventarisatie van Trouw en wordt volgens de krant bevestigd door het ministerie. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), boerenorganisatie LTO, woningcorporatiekoepel Aedes, de Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Contactgroep Eigenaren Asbestwoningen wijzen een versnelde aanpak van asbestdaken voorlopig af.
  De belangenorganisaties zijn het er over eens dat asbestdaken moeten worden opgeruimd, maar stellen dat de minister ze hierbij onvoldoende (financieel) helpt. De enige handreiking van de minister is een nieuw op te richten fonds waar woning- en dakeigenaren tijdelijk geld kunnen lenen om hun dak te saneren en te vervangen. Maar onder welke condities zo’n lening verstrekt wordt is onduidelijk. De belangengroepen stellen dat zo’n fonds met de huidige lage rente amper een handreiking kan worden genoemd.

  DE GELDERLANDER


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Volgens de Crisis- en herstelwet kan tegenwoordig alles, dus waarom zo moeilijk doen over wat er beweerd wordt, het levensgevaarlijke asbest?

  Anoniem zei

  Straling van mobiele telefonie, wifi is het nieuwe asbest. Straks met de geplande 5G krijgen we 60 GHz te verduren, iets waar onze cellen niet tegen bestand.

  Een reactie posten