Aantal mensen met een WW-uitkering in regio harder gestegen dan vorig jaar rond deze tijd

Datum:
 • donderdag 20 februari 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • DEN HELDER
  Afgelopen januari steeg het aantal WW-uitkeringen in de Noord-Hollandse regio’s sterk. In de drie regio’s samen werden ruim 1.300 WW-uitkeringen meer verstrekt dan in december 2019.
  20-2-2020
  Deze stijging is een jaarlijkse trend, meldt het UWV. „In januari 2019 groeide het aantal WW-uitkeringen in dezelfde periode echter minder hard.”
  Het aantal WW-uitkeringen voor de drie Noord-Hollandse regio’s samen lag eind januari op bijna 17.300. Dat is een toename van 8,3% ten opzichte van eind vorig jaar. Deze stijging is groter dan begin 2019 (+4,3%). De toename in januari komt jaarlijks voor, omdat veel contracten tot het eind van het jaar lopen. Daardoor is de instroom naar de WW in januari meestal veel groter dan in andere maanden van het jaar.
  In Noord-Holland Noord was de toename van uitkeringen met +8,2% vrijwel gelijk als landelijk, (+8,1%). Zuid-Kennemerland en IJmond komt met een toename van +9,2% hoger uit dan landelijk, regio Zaanstreek-Waterland juist lager (+ 7,6%). De sectoren detailhandel (+138) en commerciële dienstverlening (+350) lieten de grootste toename van WW-uitkeringen zien. „Hoewel het eindejaar effect de stijging zeker deels veroorzaakt, kan niet worden uitgesloten dat de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ook een rol speelde. De nieuwe wet heeft als doel om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om mensen in vaste dienst te nemen”, aldus het UWV.
  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten