Miljoenen extra nodig voor op afstand bedienen van bruggen en sluizen in Noord-Holland

Datum:
 • vrijdag 24 januari 2020
 • in
 • Categorie:
 • De provincie wil 9,5 miljoen euro extra investeren in het op afstand bedienen van bruggen en sluizen. In totaal moeten 32 bruggen en sluizen op de bediencentrale in Heerhugowaard worden aangesloten.


  Roel van Leeuwen 24-1-2020

  Door de bediening van de bruggen vanuit één punt te organiseren, moet het openstellen van bruggen beter op elkaar worden afgestemd voor zowel de scheepvaart als het wegverkeer. Hiermee wil de provincie Noord-Holland de doorstroming van het vervoer over water stimuleren
  De provincie heeft inmiddels 4 bruggen op de centrale aangesloten en verwacht voor de zomer van 2020 nog 7 bruggen te kunnen aansluiten.
  Om de bediening van de bruggen aan strikte eisen te laten voldoen, zijn de extra miljoenen nodig. Volgens de provincie zijn de eisen in de loop van de tijd steeds verder aangescherpt. Daarnaast hebben er (technologische) ontwikkelingen plaatsgevonden. Zo zijn er veranderingen bij sensoren, camerasystemen, opleidingen voor bedienaren en data-analyse.
  Gedeputeerde Staten leggen het voorstel voor de extra investering van zo’n 9,5 miljoen aan Provinciale Staten voor. Zij nemen hierover in de loop van 2020 een beslissing. Bij een positief besluit gaat de provincie verder met de aansluiting van de overige bruggen en sluizen. De verwachting is dat alle 32 bruggen en sluizen in 2023 zijn aangesloten op de bediencentrale. Twaalf bruggen en sluizen die voor 2027 worden vernieuwd of vervangen, worden tijdens de werkzaamheden ook gekoppeld aan de bediencentrale.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten