Met bewoners naar Den Haag om bouwplan

Datum:
 • dinsdag 21 januari 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagerbrug - Met z’n allen naar de Raad van State in Den Haag.


  Ed Dekker 21-1-2020

  Dorpsraad Schagerbrug roept inwoners op om 31 januari samen naar de Raad van State te gaan. Die behandelt de kwestie rond Buitenvaert. 

  Om de bouw van veertig woningen op de locatie Buitenvaert mogelijk te maken, is de gemeente Schagen naar de Raad van State gestapt. De provincie heeft het plan afgewezen. ’Haarlem’ wil hier geen nieuwbouw, omdat het perceel officieel weidevogelgebied is. Schagen bood als compensatie aan om gronden op andere plekken in de gemeente aan te wijzen als vogelland. Daar wil de provincie niets van weten. Wethouder Jelle Beemsterboer: „We hebben ze vier locaties voorgelegd, onder meer 2,7 hectare bij Groote Keeten.” 

  Schagen praat binnenkort opnieuw met de provincie over Buitenvaert. Beemsterboer: „Ze twijfelen aan de noodzaak voor veertig huizen. Bij de Wooncompagnie staan 189 mensen ingeschreven voor sociale huur in Schagerbrug. En bij de projectontwikkelaar hebben zich 150 gegadigden gemeld voor een koopwoning hier. Die cijfers moeten voor zich spreken.” 

  Bovendien, zo vervolgt Beemsterboer, zal het betreffende perceel in Schagerbrug de kwalificatie vogelland verliezen. Daar komen ’bijzondere provinciale landschappen’ voor terug. Schagerbrug valt daar niet onder. „Maar de provincie lijkt daar geen boodschap aan te hebben.”

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten