College stelt besluit kap bossen Schoorl toch uit

Datum:
 • dinsdag 7 januari 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • BERGEN - Het college van burgemeester en wethouders van Bergen heeft de beslissing over de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de kap van het Dr. Van Steijnbos en het Leeuwenkuilbos in Schoorl ingetrokken.  Matthie Bergman  7-1-2020

  Burgemeester en wethouders hebben dit in de gemeentekrant van bekendgemaakt. 

  De bekendmaking is opvallend. Het college heeft namelijk vorige maand laten weten positief te beslissen over de vergunningaanvraag door Staatsbosbeheer. 

  „Begin volgend jaar wordt de vergunning voor de omvorming verleend”, zo staat in een persbericht dat 16 december bij deze krant binnenkwam. Opmerkelijk is wel dat het persbericht was gedateerd op 2 januari. 

  Een woordvoerster van de gemeente Bergen meldde desgevraagd niettemin dat de vermelding in de gemeentekrant over het uitstel van de beslistermijn juist is: „Daartoe is besloten omdat een paar adviezen nog niet binnen zijn. Het gaat daarbij om een advies van de Omgevingsdienst en een landschapsadvies.” Over het eerdere persbericht meldt de gemeente dat het daarbij ging om de ’intentie’ de vergunning te verlenen. Maar dat die dus nog niet was verleend. 

  Verzet 

  De twee bossen beslaan een oppervlakte van twintig hectare. Tegen de wens van Staatsbosbeheer om te kappen is groot maatschappelijk verzet. 

  Het onderwerp kwam ook halverwege vorige maand weer op de agenda van een zitting van Provinciale Staten van Noord-Holland. Die besloten zich tijdens een overleg met deskundigen op 13 januari te laten voorlichten, waarna in de Statenvergadering van februari een uitspraak volgt. 

  De gedeputeerde, Cees Loggen, vond dat nog op tijd. Voor afloop van het broedseizoen gaat er namelijk geen boom tegen de vlakte.

  Noordhollands Dagblad
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Ja, die bomen moeten allemaal weg. Dan kunnen die als bio verbrand worden.
  1 uurtje warmte voor 21 ha. bos.
  Ik heb geprobeerd dit in het weekend uit te leggen aan mijn kleinkinderen. Ze begrepen er niets van................
  Laten we met z,n alle; ik wil een nieuwe!

  Een reactie posten