Verandert het klimaat?

Datum:
 • maandag 30 december 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Natuurlijk verandert het klimaat.


  28-12-2019
  (Door: H. Numan)
  Natuurlijk verandert het klimaat. De vraag is niet zozeer of het klimaat verandert, dat doet het altijd. Maar of de schuld daarvan bij de mens ligt, en vervolgens of wij er wat aan kunnen doen. De grootste jammeraars zijn extreemlinkse activisten. Die behalve actievoeren (op uw kosten) er zelf niets aan doen. Sterker nog, ze willen en verwachten dat u waanzinnig hoge belastingen gaat betalen en onmogelijke offers brengt om hun volstrekt onbewezen theorie te bekostigen. En dat ze voor hun misplaatste activisme nog bedankt worden ook.
  Wat is klimaat? Volgens de definitie die ik lang geleden op school leerde, is een klimaat het weer over een lange tijdsperiode en over een groot gebied. Tien jaar erg slecht (of mooi) weer is weer, geen klimaat. De tijdsperiode varieert, maar je moet uitgaan van een dikke eeuw of meer. Nederland heeft geen klimaat. Geen eigen klimaat, wel te verstaan. Wij hebben EEN gematigd zeeklimaat dat we delen met Engeland, België en Noordwest Duitsland. Dat het in Maastricht vaak warmer is dan Groningen is een microklimaat, een lokale variatie op het gematigde zeeklimaat. Als er dit jaar een Elfstedentocht gereden kan worden, heeft dat niets met opwarming of afkoeling te maken, dan is het gewoon heel erg koud.
  Ons klimaat was heel anders in de Romeinse tijd/vroege middeleeuwen. Het was toen een stuk warmer dan nu. Maar die periode werd gevolgd door een extreem koud klimaat van de 15e tot en met de 19e eeuw. Dat is dus net afgelopen … Wat u nu draagt bij koud weer buiten de deur, droeg men toen binnenshuis. Het weer is wisselvallig, maar het klimaat is dat ook. Alleen over een veel langere periode.
  Oké, nu weet u een beetje waar u naar moet kijken. Waarom verandert het klimaat? Voor de 19e eeuw kun je met bijna absolute zekerheid stellen dat de mens niet verantwoordelijk was voor klimaatsveranderingen. Hooguit lokaal. Naarmate we meer te weten komen over het weer, de geologie en astronomie wordt het steeds complexer. Houd u maar vast…
  Het wereldklimaat wordt onder andere bepaald door de positie van aardas ten opzichte van de zon, de baan van de aarde om de zon, de golfstromingen, en nog veel meer omstandigheden die de mens niet in de hand heeft en nooit of te nimmer onder controle kan krijgen. Links kan gillen wat ze wil, u dwingen om uw volledige salaris in te leveren, maar we zijn niet in staat om de positie van de aardas te veranderen, of om de aarde verder of dichter bij de zon te plaatsen. Als zoiets de oorzaak is, dan hebben we gewoon pech gehad. Leer er mee te leven.
  Verandert het klimaat? Jazeker. Heeft de mens daar schuld aan? Mogelijk. Kunnen wij er wat aan doen? Heel misschien. In ieder geval niet door naar Greta Thunberg te luisteren. Dat is een zielig autistisch kindje dat door haar ouders zwaar misbruikt wordt om er zelf van te profiteren.
  Haar nogal naïeve stelling dat ‘haar kinderjaren zijn gestolen’ is, laten we vriendelijk blijven: kinderlijk naïef. De huidige generatie westerse kinderen is de generatie die het nog nooit zo goed gehad heeft in de hele wereldgeschiedenis. De meest verwende kinderen van de machtigste keizers hadden het lang niet zo goed als kinderen van een gewone arbeider vandaag de dag. Op alle gebieden. Kindersterfte is nog nooit zo laag geweest. De meeste kinderen vandaag vinden het normaal om een eigen kamer te hebben. Met een eigen computer, tv en soms ook eigen wc/badkamer. (Die mams voor hen schoon houdt, dat dan weer wel.) Kinderarbeid is streng verboden. Kinderseks wordt streng vervolgd. Kinderen moeten bij wet naar school tot ze meerderjarig zijn. Analfabetisme komt in het Westen nauwelijks voor. De meeste kinderen krijgen meer zakgeld dan het gezamenlijke loon van een arme familie in donker Afrika. Gedwongen huwelijken zijn in het Westen (nog) verleden tijd. Het eten is gezond en veel meer dan ruim voldoende. Deze generatie verwende krengen zou het slecht hebben; hun kinderjaren zijn gestolen? Kom nou toch. Ze hebben het zo goed dat ze zelfmoord overwegen als het Internet een dagje plat ligt.
  Dat Greta een farce is, blijkt wel uit haar zeiltocht naar Amerika. Als ze (haar superieuren) werkelijk serieus waren over milieuvervuiling hadden ze het vliegtuig genomen. Maar dat is niet de bedoeling. De bedoeling is u te moreel te dwingen om hele grote offers te brengen – waar ze zelf absoluut niet aan denken. Integendeel. Kijk maar naar onze Europese milieu-hofnar Frans ‘zeven lullen talen’ Timmermans. Hij is gelukkig geen opperhoofd in het Europese Politbureau geworden, maar hij heeft nu wel een gigantisch zak (uw!) geld gekregen en een blanco machtiging om ‘het milieu te verbeteren’. Wat in principe nog veel erger is.
  Wat zegt deze hofnar? Natuurlijk gaat hij vliegen naar een milieuvergadering in Madrid. Zijn tijd is veel te belangrijk en kostbaar om in de trein te zitten. Uw tijd is niet kostbaar. En belangrijk bent u ook niet. U moet zwoegen, zweten en boven alles: zwijgen!
  En dat is eigenlijk alles wat u moet te weten om er zeker te zijn van ‘het klimaat’ gewoon een nieuwe manier is om veel geld uit uw zak te trekken en links aan de macht te helpen. Als de EU-klimaat-hofnar milieuvervuilend kan vliegen, kunt u dat ook. Als u geacht wordt in de trein te werken, staand waarschijnlijk, dan kan Franske dat ook in de eerste klas doen. Met een goed glas champagne en een schaaltje truffels voor mijn part. Lijkt me dat hij prima kan werken via zijn laptop in zeven talen aan boord van de trein. Je kan op die manier zelfs een videoconferentie houden – dus eigenlijk hoeft de opper-hofnar helemaal niet fysiek naar Spanje te vliegen. Hooguit in de zak van Zwarte Piet.
  Er zijn meer redenen om de klimaat-hoax door te prikken. “97% van alle wetenschappers is het er over eens.”  Is het heus? Ik ben totaal niet geïnteresseerd in hoe kinderartsen, psychologen (behalve Jordan Peterson), economen, juristen of vrouwenwetenschappers over het klimaat denken. Dat is hun vakgebied niet. Die tellen dus niet mee. Verder is het bijzonder opmerkelijk dat er bijna 100% consensus is over zo’n enorm controversieel, ingewikkeld en politiek zeer gevoelig onderwerp. Die 97% komt pijnlijk dicht in de buurt van het aantal Oostenrijkers dat in 1938 voor de aansluiting bij Duitsland stemde. Toeval?
  Het niet precies bekend wat de stelling was waar die 97% van alle relevante wetenschappers het mee eens zijn. Als de stelling is: “Bent u het er mee eens dat het klimaat verandert?” is dat iets heel anders dan: “Bent u het er mee eens dat de mens volledig verantwoordelijk is voor de verandering van het klimaat?”
  Bovendien moet u iets verder kijken dan uw neus lang is. De mens is immers geen goudvis met een attentie spanne van 3 seconden. Elke keer weer komt links met een paniekoproep over het klimaat, die achteraf volledig uit de lucht gegrepen blijkt te zijn. De Club van Rome bestond (grotendeels) uit linkse wetenschappers die gilden dat de hemel naar beneden kwam vallen. Daarna moesten we heel veel geld geven om de bossen te reden van zure regen. Al Gore beweerde destijds dat de poolkap nu inmiddels 10 jaar geleden zouden smelten. Elke keer was het de allerlaatste kans, als we tenminste heel snel en héél veel geld gaven om het te overleven. Diezelfde Al Gore was helemaal geen bevlogen idealist. Hij zat meters diep in carbon credits. Die carbon credits waren voor hem de Steen der Wijzen: hij probeerde koolstof om te zetten in goud.
  Kijk, als wetenschappers – al dan niet links of rechts – ergens voor waarschuwen, neem ik dat best serieus. Maar als dezelfde wetenschappers het iedere keer mis hebben, is het een heel ander verhaal. Ik geloof best dat nieuwe data tot soms totaal andere conclusies kunnen leiden. Maar als je elke keer de plank volledig misslaat, is ‘foutje bedankt’ niet meer genoeg. Voeg daar aan toe dat elke keer diezelfde alarmistische wetenschappers oproepen om ons te verenigen (a la ‘proletariërs aller landen, verenigt u!’) om eensgezind en gezamenlijk de problemen op te lossen, dan gaan bij mij de alarmbellen rinkelen. Als politici roepen dat men boven de partijen moet staan of kijken om een probleem op te lossen, betekent dat vrijwel altijd: stem allemaal nou eindelijk eens links.
  Wanneer een bankier elke keer uw rekening probeert leeg te trekken met paniekberichten en elke keer met dezelfde excuses komt, moet die man het cachot in. Fouten maken doe we allemaal. Maar dit zijn geen fouten. Dit is doelbewust links beleid. Waar Rutte glimlachend van probeert te profiteren. Vergeet niet dat dit nu een minderheidskabinet is met gedoogsteun van de communisten. Zo diep zijn de ‘liberalen’ al gezonken.
  Om af te sluiten: het klimaat is gewoon een nieuwe manier voor extreemlinks om de macht te grijpen. Elke redelijke, werkbare en betaalbare oplossing wordt geweigerd. In Duitsland wist GroenLinks het voor elkaar te krijgen om over te stappen op wind- en zonne-energie. Gevolg? Torenhoge energierekeningen, regelmatig black-outs en brown-outs en veel meer milieuvervuiling. Want de zon schijnt ‘s nachts niet, en vaak genoeg is het windstil. Om het tekort op te vullen moeten oude kolencentrales in bedrijf gesteld worden. Daar hoor je links nooit over: dat er meer vervuiling is dankzij hun groene energie.
  Door:
  H. Numan(voor www.ejbron.wordpress.com)


  0 reacties :

  Een reactie posten