Raad is ’veel beloven en weinig doen’ beu

Datum:
 • woensdag 18 december 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • SCHAGEN - Toezeggingen en moties te vaak niet of te langzaam uitgevoerd 
  Marten Visser 18-12-2019

  Burgemeester en wethouders moeten harder hun best doen om moties van de gemeenteraad uit te voeren. Ook beloftes die ze zelf doen aan de raad moeten ze sneller nakomen. 

  Dat vindt een groot deel van de gemeenteraad van Schagen, zo bleek gisteravond tijdens de raadsvergadering. Vertegenwoordigers van CDA, VVD, Jess, GroenLinks, Wens4U en Duurzaam Schagen kwamen opvallend kritisch uit de hoek. Er wordt door burgemeester en wethouders vaak veel beloofd, maar er wordt te weinig waargemaakt, zo is de kritiek. ’Ergerlijk’, aldus de raadsleden. 

  Zo werd in juni een motie aangenomen waarin het college werd opgedragen Schagen officieel ’regenboogstad’ te maken, waar lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI’s) veilig zijn en sociaal geaccepteerd worden. Nog steeds niet uitgevoerd, signaleerde Lambert Riteco van GroenLinks. Ook diverse andere zaken zijn blijven liggen. ,,Zo ga je niet met elkaar om’’, aldus Riteco. Hij kreeg ’nederige excuses’ van wethouder Joke Kruit, die zich het project ’regenboogstad’ heeft toegeëigend. Volgens haar is het allemaal wat ingewikkelder dan gedacht. 

  Verkeerscirculatieplan

  Burgemeester en wethouders kunnen meteen laten zien dat ze zich de kritiek aantrekken, want een grote meerderheid van de raad legde gisteren via een motie de opdracht op tafel om voor de binnenstad een verkeerscirculatieplan te maken. Om zo de toenemende verkeersproblemen op te lossen. Verkeerswethouder Hans Heddes waarschuwde meteen dat het lastig wordt om het eerste plan van aanpak te presenteren voor de zomer van 2020, zoals de raad wil. Hij krijgt daarom van de raad de tijd tot ’uiterlijk oktober 2020’. Heddes wil bovendien het bestaande plan om de Thorbeckestraat en de Oosterstraat eenrichtingsverkeer te maken gewoon uitvoeren. VVD, PvdA, Jess en Wens4U zijn tegen het circulatieplan, zij vinden dat er moet worden gekeken naar het verkeer in de hele gemeente. Bovendien vinden zij het plan te duur.

  Noordhollands Dagblad  3 reacties :

  Anoniem zei

  "Zo werd in juni een motie aangenomen waarin het college werd opgedragen Schagen officieel ’regenboogstad’ te maken, waar lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI’s) veilig zijn en sociaal geaccepteerd worden.

  Zou dat ook gelden voor onze met 100.000 per jaar aangevoerde nieuwe Nederlanders?

  Anoniem zei

  Transgenders en intersekse personen(wat dat ook mag zijn) kunnen beter de hulp van een psychiater zoeken.
  Tegenwoordig moeten we alles wat abnormaal is als normaal gaan beschouwen.
  Veel mensen hebben met welke geaardheid dan ook geen enkel probleem, maar het wordt ons opgedrongen om alles maar normaal te vinden.

  Anoniem zei

  Misschien is het verstandiger van de politiek om eerst eens wat te doen aan lieden die lak hebben aan de Nederlandse normen en waarden.
  https://www.geenstijl.nl/5151122/zeven-marokkanen-mishandelen-homo-in-brabant/

  Een reactie posten