Praten over effecten bollengif

Datum:
 • vrijdag 6 december 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • ’T ZAND De gemeenteraad van Schagen wil meer weten over de effecten van gewasbeschermingsmiddelen die worden gebruikt door bollenkwekers. 

  Marten Visser 6-11-2019

  Wat zijn de effecten op kwekers en omwonenden die in aanraking komen met de middelen? Wat gebeurt er met het water in de sloten als telers hun gewassen besproeien met gif? Het komt maandagavond aan de orde tijdens een openbare bijeenkomst van de raad bij Bolle Noord aan de Groteweg 9 in ’t Zand. 

  De raad heeft verschillende deskundigen uitgenodigd zoals onderzoeker Jan Duyzer van TNO, reguliere en biologische bollentelers en waterbeheerder Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. 

  De bijeenkomst is beeldvormend, dus er worden geen besluiten genomen. Er is ruimte voor discussie, meld de raad. De zaal is open om zeven uur, de bijeenkomst start om half acht.

  Noordhollands Dagblad


  3 reacties :

  Anoniem zei

  Praten over bollengif. Dat kun je niet meer doen want dan ben je dood. Met medewerking van de (r)overheid die dit al die jaren heeft goedgekeurd.
  Bollen gaan de hele wereld over maar wij zitten met die vuiligheid.
  Het ene na het andere perceel wordt omgeploegd om er bollen te gaan telen. Deze velden worden gehuurd van veeboeren enkel en alleen omdat het geld oplevert. Helemaal niets anders. Over milieu gesproken!
  En dan moeten wij (de burgers) ons huisvuil gaan scheiden; helemaal gek dat iedereen hier maar aan mee doet.

  Unknown zei

  Wat ik al jaren zeg en waarop iedereen mij voor gek verklaard

  Anoniem zei

  Zoals ieder mens proberen de boeren ook hoe ver ze kunnen gaan.
  De fout ligt bij de overheden, die hadden moeten optreden door eerlijke onderzoeken te verrichten en dat hebben ze nagelaten.
  Zo ook bij de Hoogovens want naar nu blijkt hebben de Provincie en de Milieudienst het niet geconstateerd dat er veel te veel ellende werd uitgestoten. Als dergelijke overheden niet in staat zijn om deugdelijke onderzoeken te verrichten dan kan dat beter opgeheven worden want er is of sprake van onkunde of corruptie. Op beide gevallen zou ontslag moet volgen.

  Een reactie posten