Plan huisvesting 2000 arbeidsmigranten

Datum:
 • zaterdag 14 december 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • De gemeente Medemblik denkt na over een plan voor de huisvesting van 1500 tot 2000 arbeidsmigranten, dat lobbyist en makelaar Ramon Stoffer van de Westfriese Bedrijvengroep (WBG) dinsdag in de raad bepleitte.
  13-12-2019

  Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Wanneer het plan van de WBG concreet wordt, hangt af van de reactie van Medemblik en andere gemeenten langs de A7 in Noord-Holland. 

  De WBG heeft namelijk nog geen locatie voor het huisvestingsplan, maar een plek in de provincie nabij de A7 verdient volgens Stoffer de voorkeur. WBG is een samenwerkingsverband tussen ondernemersclubs in Westfriesland. Daarom heeft FNV ook belangstelling voor het plan. Als werkgevers ook deelnemen in het huisvestingsproject, worden de arbeidsmigranten te afhankelijk. WBG en FNV gaan daar met elkaar in overleg. 

  'Center Parcs voor migranten' 
  Navraag bij Stoffer leert dat hij ook al bij de gemeente Hoorn is geweest en dat meer bezoeken aan gemeenten op het programma staan. "Er is ook volop belangstelling, nu het als een Center Parcs voor migranten in de media terecht is gekomen", merkt Stoffer. "Die term gebruikte ik om de raad duidelijk te maken waar ze aan moeten denken." 

  Volgens de WBG is het een plan dat landelijk na te volgen is. "Het probleem speelt niet alleen in onze regio, waar naar schatting behoefte is aan huisvesting voor 3.500 tto 4.000 man. Met een park als dit kun je beleggers geïnteresseerd krijgen. Schaalvergroting is essentieel om dit voor elkaar te krijgen. In ieder geval is het beter dan al die kleinschalige huisvestingsplannen die in dorpskernen op veel weerstand stuiten." 

  Verdeeld 
  Ondertussen is de Medemblikker politiek ook verdeeld over het plan, dat behalve huisvesting ook faciliteiten moet krijgen om verveling tegen te gaan. De vergelijking met een vakantiepark is al gemaakt. Sommige partijen menen dat de gemeente er op deze manier een dorpskern bij krijgt, de verantwoordelijk wethouder vindt dat het om 'wel veel' arbeidsmigranten gaat, maar alle partijen zijn nieuwsgierig naar het plan. Naar verwachting komt WBG eind februari met een concreet plan. 

  Om de tafel 
  Tot de presentatie van het concrete plan gaat Stoffer met gemeenten, uitzendbureaus, hotel Van der Valk, woningbouwcoöperatie Intermaris en met de bond om te tafel om te praten over de invulling ervan. "In februari ligt er een business case", zegt Stoffer. "Dan is duidelijk hoeveel behoefte er precies is, welke voorzieningen er moeten komen en welke huuropbrengst te verwachten valt. Daar kunnen we dan weer mee naar beleggers."

  GREENITY

  6 reacties :

  Anoniem zei

  De huisvesting van arbeidsmigranten als verdienmodel.

  Anoniem zei

  In Den Oever worden door koppelbazen (uitzendbureau's) ook Roemeense slaven gehuisvest. Een klein kamertje waar net twee bedden in passen, 400 euro per maand per persoon. Autootje van de koppelbaas wordt net zoals de huur voor het kamertje direct van het loon afgehouden. Hetzelfde geld voor de opgedrongen ziektekosten. Kortom, huur, auto, ziektekosten direct verminderd op de netto loon uitbetaling. Deze slaven worden via een uitzendbureau in Roemenië verhuurd aan een uitzendbureau in Engeland, die ze weer doorverhuurd aan een Nederlands uitzendbureau, die ze vervolgens weer verhuurd aan een Nederlands of buitenlands bedrijf (Microsoft, Google, windmolenindustrie). Zo werkt de VOC mentaliteit ook in Hollands Kroon. Deze mensen kunnen alleen via deze constructie aan het werk, anders zijn zij ondanks de vakkennis die sommige bezitten niet welkom om te werken. Dit alles wordt natuurlijk weer afgedekt met mooie mantra's zoals werkgelegenheid, energietransitie, duurzaam, etc. Feitelijk is het gewoon ordinaire uitbuiting c.q. mensenhandel.

  Anoniem zei

  2000!

  Laat als eerste de uitkeringtrekkers maar aan het werk gaan. En dan bedoel ik niet de mensen die dat niet kunnen maar de uitvreters van deze maatschappij.

  Anoniem zei

  @anoniem 3, inderdaad laat dat koningshuis maar eens aan het werk gaan als grootste uitkeringstrekkers.

  Anoniem zei

  We moeten ons eens afvragen hoe het koninklijk huis aan de tientallen miljarden komt.
  Beatrix behoort tot de rijkste mensen op aarde en naar mijn mening heeft ze nooit 1 slag werk verricht, haar ouders/vader ook niet en die was bovendien bijzonder corrupt.

  apekindje en potjerol zei

  De corruptie houdt niet op. Op dit moment hebben we een dochter van een massamoordenaar aan het bewind. En de Hollanders staan van tijd tot tijd met hun debiele kop met een vlaggetje in de hand naar deze roofridders te kijken. Komende week gaan ze weer naar een van hun vele paleizen en zitten ons uit te lachen. Hoe debiel kan een volk zijn? Maxima met haar *glimlach*. En dan die malle Alexander. Deze was van de week bij de radio aanwezig. Ik las van iemand die reageerde: wat was hij lekker gewoon he? Nou, ik heb nog nooit iemand zich zo debiel zien gedragen. Dat is het zwaaiende volk naar iemand met een vieze baard, vies gebit en goor uiterlijk. Heeft hij van zijn corrupte opa, heette hij niet Bernhard? de grootste klootzak die ooit in Soestdijk verscheen? En de mensen maar zwaaien! Gelukkig betalen al die zwaaiende gekken deze opvoering, zelf naar de voedselbank en maar zwaaien. Dit volk krijgt waar het om vraagt!

  Een reactie posten