Onderzoeksjournalisten duiken in Incluzio Hollands Kroon

Datum:
 • woensdag 11 december 2019
 • in
 • Categorie: ,

 • HOLLANDS KROON – Follow the Money en KRO-NCRV’s Reporter Radio publiceren zondag 15 december een artikel en een reportage over zorgbedrijf Incluzio Hollands Kroon en haar bijzonder innige relatie met de de gemeente die haar inhuurt voor het leveren van alle zorg.


  Door Henk Prins 11-12-2019
  De gemeenteraad van Hollands Kroon moet al jaren instemmen met steeds weer nieuwe budgetverhogingen voor Incluzio. Volgens wethouder Mary van Gent vooral omdat Incluzio meer taken kreeg en er nieuwe zorgbehoevenden bij kwamen.
  Eelke van Ark zegt tegen Hollands Kroon Actueel: “De gemeente en Incluzio zelf zijn erg tevreden over hun unieke model en roemen de voordelen, maar aanbestedingsexperts vertellen over de risico’s. Kan de gemeente nog wel terug als het misgaat? Is Hollands Kroon wel kritisch genoeg op haar samenwerkingspartner? En waar komen de klachten vandaan die een aantal cliënten van Incluzio en enkele plaatselijke zorgorganisaties uiten?
  Follow the Money en Reporter Radio deden uitgebreid onderzoek.  Het resultaat is op Radio 1 op zondag 15 december om 19.00 uur te beluisteren.

  Hollands Kroon Actueel

  1 reacties :

  Dekker zei

  Het zou een normale zaak van journalisten moeten zijn om zaken te controleren, maar niets van dat alles. Sinds de media zo langzamerhand helemaal is overgenomen door de (extreem linkse)Belgen wordt het met de dag triester te lezen hoe we geïndoctrineerd worden, ook door de NPO die 24 uur per dag bezig is ons een rad voor ogen te draaien. Follow the Money heeft inmiddels heel wat smeerlapperij boven water gehaald en dat zou ook een taak moeten zijn van de reguliere media, maar die houden zich niet meer met waarheidsvinding bezig, OM en Politie evenmin.

  Een reactie posten