Beleggen in Helderse zonne-energie: Nieuwediepers kunnen helpen zonnepark Jutterzon van de grond te tillen

Datum:
 • maandag 2 december 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • ShareNRG is begonnen met het verkopen van ’zonnedelen’ (obligatieleningen) in het nieuw aan te leggen zonnepark Jutterszon.


  Jutterszon moet komen te liggen op het braakliggende terrein tussen asielzoekerscentrum Doggershoek, Nieuw Den Helder Zuidoost, de Doggersvaart en technisch opleidingencentrum Tetrix. Op die locatie had bedrijventerrein De Dogger moeten verrijzen, maar omdat zich sinds 2013 geen enkele serieuze gegadigde heeft gemeld, is een deel van het terrein voor vijftien jaar verhuurd aan shareNRG om daar een zonnepark op te bouwen. Daarna is een verlenging met tien jaar mogelijk.
  Met in totaal 8.160 panelen gaat het park straks zonnestroom produceren voor circa duizend huishoudens. De realisatie staat gepland tussen april 2020 en augustus 2020.
  Het park is ontwikkeld door shareNRG. Dat bedrijf ontwikkelde eerder ook zonnepark De Dogger in samenwerking met de Noordwest Ziekenhuisgroep. Dat zonnepark is inmiddels technisch klaar en wordt half december aangesloten op het elektriciteitsnet.

  Artsen

  Zonnepark De Dogger is gefinancierd met investeringen van artsen en medewerkers van de Noordwest ziekenhuisgroep. ,,Met zonnepark Jutterszon wil shareNRG ook inwoners van Den Helder de mogelijkheid bieden om te profiteren van de Helderse zon’’, zegt Bastiaan de Boer van shareNRG.
  Inwoners van Den Helder kunnen tot 22 december met voorrang investeren in het park. ,,Door participatie mogelijk te maken, krijgt iedereen de kans om te profiteren van zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Zo kan iedereen bijdragen aan een groenere toekomst”, zegt De Boer.

  Vanaf 25 euro

  Op www.zonnepanelendelen.nl staat dat voor Jutterszon 203.000 euro nodig is. Deelnemen kan vanaf 25 euro. Het rendement kan oplopen tot 6 procent per jaar. De inleg wordt in 15 jaar terugbetaald. De belegging in het zonnepark valt buiten het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. Voor de activiteit geldt ook geen prospectusplicht.
  Noordhollands dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten