Bananenrepubliek Nederland: in 30 gemeenten in drie jaar tijd niet één(!) inbraak opgelost

Datum:
 • vrijdag 27 december 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Nederland kan ongestraft, zonder dat ook maar strobreed in weg wordt gelegd, worden leeggeroofd en leeggetrokken

  27-12-2019

  In dertig Nederlandse gemeenten is in de afgelopen drie jaar geen enkele woninginbraak opgelost. Bij de ruim 2000 inbraken die daar plaatsvonden werd nooit een verdachte aangehouden. Dat meldt RTL Nieuws op basis van de jaarverslagen van de politiekorpsen. Het gaat onder meer om Nieuwkoop (Zuid-Holland), Oostzaan (Noord-Holland), het Groningse Pekela en de eilanden Texel, Terschelling en Ameland.

  De ophelderingsnorm voor inbraken van 10 procent, die de politie landelijk hanteert, is de afgelopen jaren niet gehaald.
  De politie beschouwt een inbraak als zogenoemde high impact crime, waarbij het wenselijk is snel slachtofferhulp aan te bieden. In veel gevallen komt de politie ook wel ter plekke om gedupeerden bij te staan, maar vervolgens wordt in bijna 90 procent van de gevallen de inbraak nooit opgehelderd. Ook straatroven en overvallen gelden als high impact crime.

  “Woninginbraken worden meestal weggezet als een vermogensmisdrijf, maar mensen ervaren dit heel anders. Ze zijn in je huis geweest, hebben aan je spullen gezeten”, aldus criminoloog Jasper van der Kemp van de Vrije Universiteit tegen RTL Nieuws. “Het staat dan ook als high impact crime beschreven, maar je ziet dat het niet die aandacht krijgt van de politie.”

  Inbrekers slaan meer dan honderd keer per dag toe in Nederlandse woningen, met een piek in de donkere dagen rond kerst. Dankzij preventiemaatregelen neemt het aantal woninginbraken overigens al enkele jaren af. Het aantal claims na een woninginbraak nam volgens het Verbond van Verzekeraars vorig jaar met 5,7 procent af ten opzichte van 2017. De grootste daling van het aantal claims was in 2018 in Zeeland. De meeste claims kwamen vorig jaar uit Noord-Brabant en Limburg.

  “De boodschap dat een woninginbraak waarschijnlijk niet wordt opgelost, is geen prettige voor een slachtoffer. Maar het is wel een realistische boodschap, waarmee de politie valse verwachtingen wil voorkomen”, zegt de Nationale Politie in een reactie. Het is volgens een woordvoerder niet realistisch om te verwachten dat veel meer zaken worden opgelost.
  Anp

  logo TPO

  3 reacties :

  Anoniem zei

  De kabinetten Rutte hebben de politie letterlijk gesloopt. Als klap op de vuurpijl wil men speciale teams opheffen. Teams die witwassen door de grootschalige witte-boorden criminaliteit aanpakken. Voor wie het nog niet doorhebt, de kabinetten Rutte lijken op een criminele organisatie in samenspanning die een ongekende rooftocht voor witte boorden criminelen volop faciliteren en de politie onder mega werkdruk zet, om ze zoveel stress te bezorgen dat normaal handelen tegen de inwoners van dit land bijna niet meer mogelijk is door de stress. Alles wat inwoners willen qua veiligheid is afgenomen tot minimale vormen, en alleen justitie telt bij de VVD criminelen om zoveel mogelijk geld weg te roven bij de inwoners. We moeten van de criminele organisatie af die in samenspanning dit land bezet heeft. Laat de operatie schoon schip maar in Hollands Kroon starten.....

  Anoniem zei

  Door de misdaadcijfers op een schandelijke manier te manipuleren lijkt het voor veel mensen dat de misdaad terug loopt. Wie wel eens geprobeerd heeft om een aanklacht in te dienen op het politiebureau weet dat de cijfers voor geen kant deugen want je kan al geen aanklacht meer indienen. Wie zijn verstand gebruikt weet dat er geen hout van die cijfers klopt. Ga maar na, jaarlijks 100.000 halve wilden er bij, de mankracht wordt bij de politie al jarenlang teruggebracht, gevangenissen sluiten zodat er 15.000 zware criminelen door Nederland zwerven en dan moet het volk denken dat het veilig is. Er gaat geen dag voorbij of we lezen weer dat er (oudere)mensen zijn vermoord of neergestoken. Als de echte cijfers bekend zouden worden zou de VVD geen kiezer meer overhouden, behalve dan het corrupte zooitje die geen boodschap hebben aan eerlijke mensen en dat blijken er erg veel te zijn gezien de peilingen.
  Het is voor de politie dweilen met de kraan open.

  Johann zei

  Waar blijven de Tweede Kamer vragen over dit heikele onderwerp ? Mijn kiesmannen laten zich weer niet horen, wat een lapzwanssen!😤😤😤

  Een reactie posten