Uitgever Rob Scholte-boek staat rood bij de bank; bij hem is dus niets te halen

Datum:
 • zaterdag 2 november 2019
 • in
 • Categorie: ,

 • DEN HELDER

  Uitgever Jaap Holtzapffel staat rood bij de bank. Bij hem is dus niets te halen, meldt hij de Alkmaarse deurwaarder Van der Meer & Philipsen.


  Delano Weltevreden 2-11-2019

  De deurwaarder is door burgemeester en wethouders van Den Helder op pad gestuurd om de vier ton die kunstenaar Rob Scholte de gemeente schuldig is, te innen. Daarbij wordt ook gekeken naar mensen die Scholte geld schuldig zijn. Volgens de deurwaarder is dat het geval met Holtzapffel.
  Hij heeft eind 2018 het boek Werkelijke Waarden uitgegeven in verband met de zestigste verjaardag van de kunstenaar. De opbrengst van het boek is volgens de uitgever bestemd voor de voortzetting van het Rob Scholte Museum. Scholte dreigt de deurwaarder in te schakelen als Holtzapffel de opbrengst van het boek (volgens de kunstenaar 60.000 euro) niet snel naar hem overmaakt.
  De gemeentelijke deurwaarder heeft de uitgever te verstaan gegeven dat beslag wordt gelegd op het geld. De deurwaarder wil weten hoeveel geld Holtzapffel op zijn rekeningen heeft staan. De uitgever heeft hem gemeld dat hij op beide bankrekeningen rood staat. En ook dat er geen enkele getekende overeenkomst bestaat tussen hem en Rob Scholte en/of het Rob Scholte Museum en dat er dus ook geen betalingsverplichting is.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten