Miljoenen voor asfalt en spoor in Noord-Holland [video]

Datum:
 • vrijdag 22 november 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • DEN HAAG
  Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) gaat honderden miljoenen investeren in extra asfalt, het spoor en het openbaar vervoer. De verbreding van de A8 en A7 tussen Amsterdam en Hoorn is een van de projecten die prioriteit krijgen.


  22-11-2019
  Ondanks de stikstofcrisis gaat Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) door met de strijd tegen files. „Extra actie om onze wegen te verbeteren is hard nodig want het wordt steeds drukker”, zegt de minister.
  Ieder jaar mag Van Nieuwenhuizen miljoenen over het land uitstrooien om knelpunten aan te pakken. De hoofdprijs valt dit jaar in de regio Amsterdam-Hoorn.
  Het kabinet trekt samen met de regio 539 miljoen euro uit om plannen voor extra rijstroken op de A7 en A8, verbetering van lokale wegen, fietspaden en beter openbaar vervoer uit te kunnen voeren. Ook de rijstroken in de Coentunnel die niet permanent mogen worden gebruikt, gaan eindelijk open.

  Onderzoeken

  De verkeersminister zegt verder toe dat ze gaat onderzoeken of de A12 tussen Gouda en De Meern – bekend van de radio vanwege de vele filemeldingen – kan worden aangepakt. Voor de A50 tussen Nijmegen en Eindhoven trekt het ministerie met de provincies 103 miljoen euro uit.
  Op het gebied van openbaar vervoer zet de bewindsvrouw onder andere in op verbetering rond de drukbezochte vliegvelden Eindhoven Airport en Schiphol.
  Vooral op Schiphol gaat veel gebeuren om de verwachte groei van het aantal reizigers te kunnen behappen.
  Er komt een nieuw busstation, perrons op het treinstation worden aangepakt en er worden ov-chipkaartpoortjes geplaatst. De verbouwing kost in totaal 237,5 miljoen euro en moet in 2025 zijn afgerond.
  NOORDHOLLANDS DAGGLAD 


  0 reacties :

  Een reactie posten