Gebiedsaanpak zonnepanelen agrarische daken

Datum:
 • donderdag 7 november 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • De provincie Noord-Holland, LTO Noord en de gemeenten Drechterland, Beemster en Hollands Kroon gaan samenwerken om zonnepanelen op agrarische daken te stimuleren.

  (04 november 2019)

  Agrariërs kunnen energietransitie versnellen

  De provincie Noord Holland ziet een belangrijk rol voor de agrarische sector in het versnellen van de energietransitie. Samen met de gemeenten Drechterland, Beemster en Hollands Kroon worden agrarisch ondernemers gestimuleerd en gefaciliteerd om zonnepanelen op hun daken te laten installeren. Hiermee wordt bijgedragen aan de energietransitie zonder dat daarvoor landbouwgrond wordt opgeofferd aan zonneparken. De proef loopt een jaar in de 3 gemeenten, daarna wordt hij mogelijk uitgebreid.

  Energiescan

  Schuren, stallen en bedrijfsgebouwen hebben grote daken en zijn uitermate geschikt om een substantiële hoeveelheid duurzame energie op te wekken. Agrariërs met plannen voor zonnepanelen op hun vastgoed kunnen een energiescan voor hun bedrijf aanvragen. Door de investeringsplannen in zonne-energie van agrariërs in de 3 gemeenten in beeld te brengen, weet netbeheerder Liander of de aansluitcapaciteit voldoende is en waar het elektriciteitsnet om aanpassing en uitbreiding vraagt.
  LTO Noord verzorgt deze energiescans, zodat de ondernemers onafhankelijk advies krijgen over de optimale businesscase voor hun bedrijf.
  Op 5 november organiseert LTO Noord een tweede informatiebijeenkomst voor agrariërs uit Drechterland. De informatiebijeenkomsten in Beemster en Hollands Kroon vinden later dit jaar en begin volgend jaar plaats.
  Provincie N-H


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het stimuleren van zonnepanelen kost de burgers weer handen vol geld, immers de subsidies voor aanleg en op stroom kosten de belastingbetaler weer handen vol geld.
  Het zou toch prachtig zijn als de bedenkers van al die mooie plannen persoonlijk eens voor de kosten zouden opdraaien.

  Een reactie posten