Vijf mille aan planschade na trafostation bij ’t Veld

Datum:
 • donderdag 3 oktober 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • De komst van het transformatorstation bij ’t Veld levert een omwonende vijfduizend euro aan planschade op. Een andere omwonende komt niet in aanmerking voor planschade.

  Burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon nemen hiermee de adviezen over die de commissie voor bezwaarschriften heeft gegeven over de bezwaren die de omwonenden hadden ingediend. Beiden waren niet tevreden over de uitkomst van hun planschadeverzoek.
  De buurman van het transformatorstation die de vijf mille krijgt uitgekeerd was niet ontevreden over de hoogte van het bedrag maar stelde in zijn bezwaar ook dat het ingehuurde taxatiebureau een aantal zaken niet had meegenomen. Zo zouden de elektromagnetische straling, lichthinder en trillinghinder niet in het schadebedrag te zien zijn. De bezwaarmaker ziet niet terug wat er met zijn zienswijze is gedaan.
  Ook de andere buurman vreest straling en wil daarvoor gecompenseerd worden. Maar volgens de commissie voor bezwaarschriften gaat het bij een planschade-verzoek alleen om de mogelijkheden die het huidige bestemmingsplan biedt, en om de extra bouwmogelijkheden die kunnen ontstaan door de nieuwe vergunning. ,,Vrees voor de gevolgen van straling komt dan ook niet in aanmerking voor een tegemoetkoming in planschade’, aldus het oordeel van de commissie.
  De bezwaarmakers rest eventueel nog een gang naar de rechter.
  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Op wie zouden ze hebben gestemd?

  Een reactie posten