Ook DNB waarschuwt nu voor naderende instorting financiële systeem

Datum:
 • maandag 14 oktober 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Het ‘fiat’ geldsysteem loopt nu echt op zijn allerlaatste benen.


  13-10-2019

  Na de grote klap zal het nieuwe systeem weer op goud worden gebaseerd. 
  ———————————————————————————
  Terwijl burgers worden aangemoedigd om te blijven uitgeven en schulden te maken, potten centrale banken goud op voor de aanstaande megacrisis
  ———————————————————————————
  De Nederlandse Centrale Bank (DNB) heeft een kleine schok teweeg gebracht door als eerste in de Westerse wereld letterlijk te waarschuwen voor de naderende instorting van het complete financiële systeem. Als dat gebeurt ‘zal goud nodig zijn om weer opnieuw te beginnen.’ Dat zou wel eens de reden kunnen zijn dat de DNB een deel van de Nederlandse goudreserves (615 ton, zo’n 15.000 staven, waarde ruim € 6 miljard) via Haarlem naar een militair terrein in Zeist gaat verplaatsen. Kortom: of u het nu wilt horen of niet, de moeder van alle crashes komt er onverbiddelijk aan.
  Het is geen geheim dat de DNB al jaren bepaald niet gelukkig is met het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank. Al jarenlang wordt maandelijks voor tientallen miljarden aan staatsschulden opgekocht (= virtueel geld bijgedrukt), en dat bij een zeer geringe economische groei. Gekoppeld aan het negatieve rente beleid wordt stapsgewijs de waarde van de euro (dus koopkracht), spaargelden en pensioenen van de burgers weggevaagd.
  Dat kan niet lang goed meer gaan, vinden eigenlijk alle serieuze analisten. In het artikel ‘Goud van DNB’ staat dan ook letterlijk dat ‘als het tegenzit, de koersen kunnen dalen. Maar crisis of niet, een goudstaaf houdt altijd waarde… Goud is namelijk het ultieme appeltje voor de dorst: het vertrouwensanker voor het financiële stelsel. Als het hele systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen. Goud geeft vertrouwen in de kracht van de balans van de centrale bank. Dat geeft een veilig gevoel.’
  Banken potten goud op, maar moedigen burgers aan om te blijven uitgeven
  Jarenlang heeft de financiële wereld goud als een ‘oud en achterhaald relikwie’ behandeld, en werd beweerd dat echte waarde in aandelen, obligaties en andere (financiële) producten zit. Nu de megacrisis steeds dichterbij komt, wordt duidelijk dat dit allemaal propaganda was. Goud wordt de basis van het nieuwe financiële systeem, dat door de overlevenden op de puinhopen van het huidige zal worden opgebouwd.
  De bankiers beseffen allang dat het huidige financiële systeem niets meer is dan een ‘Ponzi’ (piramide) schema dat ‘gebaseerd is op macht en blind vertrouwen, in plaats van op gezonde economische principes… Dat is waarom ze dagelijks ‘harde’ assets zoals goud inslaan. Ondertussen worden individuele burgers aangemoedigd om maar uit te geven en uit te geven, en nog meer schulden te maken om de uiteindelijk ongezonde nationale economieën overeind te houden.’
  ‘Het is dan ook amper toeval dat de Nederlandse Centrale Bank in voorbereiding op de monetaire doomsday gaat beginnen met het aanpakken van crypto munten en wallets’ (zoals Bitcoin). Daar komen strenge regels en beperkingen voor.
  Nederlanders te ongeïnformeerd om te beseffen wat gaat komen
  Een goed geïnformeerd volk zou allang massaal de straat op zijn gegaan om te protesteren tegen het waanzinnige monetaire en financiële beleid, maar helaas. Ook de meeste Nederlanders zijn inmiddels te dom en/of te afgestompt om te begrijpen wat er gaande is en wat er gaat komen. Dat is aan de ene kant te wijten aan de mainstream media, die het volk allang niet meer informeren, maar vrijwel enkel nog propaganda verspreiden.
  Aan de andere kant komt het ook door de burgers zelf, die –met uitzondering van een kleine minderheid- ondanks de beschikbaarheid van het internet niet meer de moeite doen om zelf na te denken en onderzoek te doen. Alles wat door de overheid en media wordt voorgekauwd, wordt gewillig en gretig voor zoete koek geslikt. Vooral door de jongere generaties, die op school niet meer leren om onafhankelijk en kritisch na te denken, maar ideologisch worden ‘opgevoed’ tot blindelings volgzame en gehoorzame burgers van een globalistische samenleving.
  Wanneer?
  ‘En wat de timing van de ‘grote monetaire herstart’ betreft… hebben wij er alle vertrouwen in dat het huidige establishment, zoals de centrale banken en het IMF, zo vriendelijk zullen zijn om de burgers van de ‘ontwikkelde’ wereld tijdig te waarschuwen om hun geld voor harde ‘assets’ om te wisselen. O wacht… misschien ook niet,’ is de cynische conclusie op Zero Hedge.
  Voorspellen is altijd erg ‘tricky’, en behalve ingewijden kan niemand iets zeker weten. Gezien alle ontwikkelingen lijkt het er echter sterk op dat de komende systeemcrisis ergens in 2020, uiterlijk 2021 een feit zal zijn, en vele jaren zal gaan duren.

  Xander

  0 reacties :

  Een reactie posten