Noord-Hollandse gemeenten zonder erfgoedlijst krijgen ’gesprekje’ met gedeputeerde

Datum:
 • dinsdag 1 oktober 2019
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Noord-Hollandse gemeenten die geen monumentenlijst hebben, zoals Hollands Kroon, Koggenland, Beemster en Medemblik, kunnen ’een gesprekje’ verwachten met gedeputeerde Zita Pels (Cultuur).
  Peter Schat 1-10-2019
  Dat zegde de GroenLinks-politica maandag toe in de Statenvergadering in reactie op een motie die Forum voor Democratie in wilde dienen.
  Pels toonde zich aangenaam verrast door een rijtje ’cultuurmoties’ van Forum: ,,Dat belooft nog wat voor de toekomst.’’ Niet alle moties werden in stelling gebracht, maar die over de erfgoedlijsten van gemeenten wel, ondanks de toezegging van Pels met de betreffende gemeenten te gaan praten.
  ,,Een gemeente hoeft geen erfgoedregister te hebben om een goed erfgoedbeleid te kunnen voeren’’, vergoelijkte Pels de situatie. ,,Maar als ik bij een gemeente ben die geen erfgoedlijst heeft, kaart ik dat aan.’’
  Het Noord-Hollandse monumentenbeleid laat te wensen over, was de motivatie van Gerard Köhler van FvD om de motie, die met 27 tegen 24 stemmen werd aangenomen, in te dienen. Volgens hem kan er simpelweg geen monumentenzorg verleend worden zonder erfgoedregisters. Vooral na het opschonen van de provinciale monumentenlijst is dat nijpend.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten