Nieuwe coalitie Bergen: ’We moeten meer gas geven’

Datum:
 • zaterdag 19 oktober 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • De productie van het gemeentelijk bestuur is onvoldoende. Er moeten meer resultaten worden behaald. We moeten gas geven.  Dat is de achterliggende gedachte achter het opstellen van de zogenoemde ’focusagenda’ door de Bergens coalitiepartijen VVD, D66, PvdA, CDA en KiesLokaal, samen goed voor een ruime meerderheid in de raad.
  De partijen benadrukten vrijdagmiddag in een toelichting, dat iedereen iets heeft toe moeten geven. In sommige gevallen betekende dit dat er meer of weer inspraak voor de bevolking komt (De 7 Dorpelingen) en in andere gevallen dat er genoeg inspraak op een onderwerp is geweest. Met name dit laatste was voor GroenLinks de reden om gedurende de gesprekken af te haken, aldus VVD-fractievoorzitter Arend-Jan van den Belt. Er moest iets gebeuren met die vier problemen, omdat het proces daardoor werd verlamd, zo vond men.
  D66’er Marcel Halff: ,,Daarom zijn we om tafel gaan zitten en hebben ons afgevraagd wat we echt willen bereiken. Door de brand van sportcentrum De Beeck was er bovendien een nieuwe situatie ontstaan, met nieuwe perspectieven.’’
  De uitkomst is dat de coalitie met De 7 Dorpelingen teruggaat naar de belangengroeperingen, maar dat de overige drie hangijzers uitgevoerd zullen worden: het tweede fietspad langs de Eeuwigelaan, het voetbalfusiecomplex en de sporthal en woningbouw op het Watertorenterrein in Egmond aan Zee.
  Bij dat proces over onder meer de vier hete hangijzers is de uitspraak van de Raad van State over de stikstofuitstoot meegenomen, maar de coalitie wil daardoor niet te veel tijd verliezen: ,,We gaan door met voorbereiden wat we willen. Op moment dat er duidelijkheid is over de stikstof, zo denken we, kunnen we gelijk van start met uitvoering.’’
  Daarnaast komt er op de plek van De Beeck een sporthal. Daarover is te praten met de verzekering.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten