Kabinet vernaggelt boeren al de dag na demonstratie:

Datum:
 • woensdag 2 oktober 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • toezegging geen halvering veestapel wordt ‘genuanceerd’

  2-10-2019  DDS

  Gisteren verkondigde landbouwminister Carola Schouten het al luid en duidelijk bij de boerenopstand in Den Haag: er komt onder haar bewind geen halvering van de veestapel, ondanks wat veeteelthatende D66-Kamerleden allemaal zeggen en opperen. Een hart onder de riem voor de boeren, dus. Maar amper een dag later blijkt het ministerie al andere plannen te hebben…
  Het was voor de boeren toch een kleine overwinning. De druppel die de emmer deed overlopen en zorgde voor de massale demonstratie in Den Haag, was een vrijbuitend D66-Kamerlid genaamd Tjeerd de Groot. Hij verkondigde dat de boeren hun veestapel moesten halveren. Maar voor de microfoon op het Malieveld stelde minister Carola Schouten de meute gerust: die komt er niet.
  Vandaag verschijnt de spreektekst van minister Schouten op de website van de Rijksoverheid. En dan blijkt de toezegging van ‘geen halvering’ toch ineens wel wat verschoven te zijn. Ineens staat er een woordje bij waardoor de gigantische inkrimping wellicht dan toch dichterbij komt onder het bewind van dit VVD-D66-ChristenUnie-kabinet. Het NRC rapporteert:
  “Tijdens het protest beloofde Schouten: „Zolang ik minister van Landbouw ben betekent dat ook dat er wat mij betreft geen halvering van de veestapel komt.” In de spreektest die haar ministerie online zette is een heel belangrijk woordje toegevoegd.”
  En inderdaad:
  EF203vxXkAA-1ak
  Wat denkt het kabinet nu helemaal? Die boeren zijn analfabeet, dus daar komen ze toch nooit achter, hihi? Wát een onbeschofte Haagse brutaliteit is dit.
  DDS Tim Engelbart 2-10-2019

  2 reacties :

  Dekker zei

  De schrijver vergeet het CDA als regeringspartij en dat is nou net, samen met de Christen Unie de meest schijnheilige partij die er is, altijd al geweest ook.
  Het zit in de genen van die christelijke partijen om je een mes in je rug te duwen als je je omdraait en dat doen ze precies zo met hun achterban.

  Anoniem zei

  Hr. Dekker, mijn man (80) zegt zijn hele leven al hetzelfde.
  Mes.................rug.................... Goed gezien!

  Een reactie posten