Den Helder wil geen tijdelijke werknemers meer in goedkope huizen

Datum:
 • maandag 14 oktober 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Als het aan burgemeester en wethouders van Den Helder ligt, mogen goedkope woningen in Den Helder niet meer worden gebruikt voor de huisvesting van tijdelijke werknemers.


  Dat voornemen staat in het Beleid huisvesting tijdelijke werknemers Den Helder 2019. De raadscommissie stadsontwikkeling en beheer bespreekt het beleid vanavond. Onder goedkope woningen verstaat het college woningen met een gemiddelde WOZ-waarde van woningen in Den Helder, vermeerderd met 20.0000 euro. De gemiddelde WOZ-waarde van woningen in Den Helder was vorig jaar 146.000 euro. Door deze drempel wordt het merendeel van de woningen in Den Helder uitgesloten van huisvesting van tijdelijke werknemers.
  Een andere drempel is dat niet meer dan vier personen in een woning mogen worden gehuisvest. Daarnaast moeten woningen met tijdelijke werknemers hemelsbreed minstens tweehonderd meter van elkaar liggen.
  Het college wil met het nieuwe beleid voorkomen dat er door de huisvesting van tijdelijke werknemers in woonhuizen overlast ontstaat.
  De gemeenteraad neemt op 16 december een besluit over het nieuwe beleid.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten