Deal over overname titels BDU door Rodi Media op losse schroeven

Datum:
 • donderdag 3 oktober 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • ALKMAAR

  De vijftien Noord-Hollandse titels van de Alkmaarse bv van de Barneveldse uitgever BDU gaan mogelijk toch niet over naar Rodi Media. Dat melden verschillende bronnen aan deze krant.
  Roel van Leeuwen 3-10-2019


  Deal over overname titels BDU door Rodi Media op losse schroeven
  Directeur Dick Ranzijn van Rodi gaf tegenover deze krant aan dat nog niet duidelijk was of de titels in de markt zouden blijven. Volgens hem is per gebied maar ruimte voor een huis-aan-huisblad.
  De verkoop van de titels bevreemdde curator A. Stokkers. Hij stelde dat hij hierover niet tijdig door de directie van BDU geïnformeerd.

  Door de beugel

  Hij startte een onderzoek naar de vraag of de verkoop wel door de beugel kon en of er niet sprake was van overgang van onderneming. Dit zou betekenen dat Rodi ook de 34 werknemers zou over moeten nemen, terwijl die niet beoogd en afgesproken is.
  Daarom zou het bedrijf overwegen de overname terug te draaien. Directeur Dick Ranzijn van Rodi noemt het ’voorbarig’ om te zeggen dat de deal van tafel is. Verder verwijst hij naar advocaat Evert Hoekstra.
  Die laat weten nog in gesprek te zijn met de curator. Volgens hem verschillen de partijen onder meer van mening over de juridische kwalificatie van de deal. Hoekstra hoopt in ieder geval dat er volgende week meer duidelijk wordt, vooral ook voor de betrokken medewerkers.
  ,,Ik denk in dit geval vooral in termen van oplossingen en niet in problemen. Maar dat deze mensen in dienst komen van Rodi is in ieder geval niet de oplossing.’’
  Directeur Heiko Imelman van BDU geeft ook aan nog in gesprek te zijn met de curator. Hij zegt nog niet te weten welke kant het op gaat. ,,Er zijn heel veel opties.’’
  Curator Stokkers was niet bereikbaar voor commentaar.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten